Mycket ändringar nu inför hösten!

Nu när jag vart från stallet i snart en vecka (!!!) så börjar man få lite abstinens och vara riktigt taggad på att sätta igång igen, men det får vänta tills nästa vecka. Divan är i alla fall en fit for fight snart 25 åring! 

♥ I augusti börjades hon sättas igång ordentligt efter ett 4 veckors skrittschema, där underlaget var varierat och även om hon skulle skrittas för hand eller uppsuttet, samt på korta eller långa tyglar och hur länge. Det var en väldigt bra start och bra uppbyggnad.

♥ Sen kom då september, hon stallades in plötsligt och det blev pannkaka. Hon fick kolik, det var några jobbiga dagar men sedan återhämtade hon sig snabbt! En positiv sak med koliken var att vi "hittade" en riktigt bra veterinär, gillar henne skarpt! Hon är super! 

♥ Tandläkarbesök - Divans första riktiga ordentliga tandläkarbesök på länge, annars har det bara vart snabb checkar och lite enkla korrigeringar. Nu var det dags för en ordentlig check! Hon hade super fina tänder, inga äckliga styngflugelarver och bra tandkött osv. Dock var en del av en tand bort som gjort den vas och givit henne ett sår i kinden. Men tanden fixades snabbt och hon reds på hackamore några dagar, och såret är troligtvist läkt nu.

♥ Byte av hovslagare. Divan tycker stora män är lite opålitliga och läskiga, samt så har hon stora problem med sina bakhovar i och med att hon har shivering. Så eftersom vår hovslagare funkar bra med Divan i så många år har vi kört på det. Man litar ju på att sin hovslagare är experten. Nu var det inte så i detta fall. Så nu har vi bytt hovslagare, då Divans ena hov var "sne" vinklad eller vad man ska säga (eller den är fortfarande, de kommer ta ett tag att få den bra) och hon har alltid haft rätt långa hovar trots att hon vart nyverkad. Så nu har vi alltså en ny hovis, som var jätte duktig med Divan och tog den tid som de behövdes. Nu har hon mycket kortare hovar än tidigare vilket blev lite konstigt för henne de första dagarna, samt så hittade han en hovböld på vänster bak, som hon inte haft ont av dock. Så nu är den det stora projektet var dag, då man måste göra rent hålet noga tills det läkt igen. Men annars känns det toppen med en BRA hovslagare. Ska bli kul att vara med nästa gång själv och höra vad han säger. 

♥ I helgen förhoppningsvis skulle Divans ägare gå på täckes jakt efter att jag skickat lite förslag. Varje år är det alltid något som behöver uppdateras i täckesgarderoben inför hösten, i år var det ett nytt stalltäcke + ett övergångstäcke på 100 g med helhals som stod på listan. Annars har hon bra täcken faktiskt! Dock har alla stalltäcken gått sönder på något underligt sätt, hon måste rullat sönder dem typ.. Knäpp häst. 

♥ I slutet av den här månaden (när jag fått min första lön hehe) så ska Divans foderstat ändras i princip helt! SJÄLVKLART vääääääldigt, väääääldigt långsamt och försiktigt. Vi har vart i kontakt med en foderrådgivare som kollat på analysen på det ensilage vi har i stallet och fått veta hur Divan rids, att hon är rätt känslig för olika foder osv. Och vi fick jätte bra hjälp, och vill nu testa en foderstat de rekommenderar. Den skiljer sig otroligt mycket ifrån det hon får nu, så det blir spännande att se hur det blir! Ska skriva mer senare när allt är helt i ordning, jag och Divans ägare håller på och tänker/klurar lite på hur det ska läggas upp. 

Det var väl det som skett nu inför hösten, nu är det bara att vänta lite till och sedan ska hon rakas igen för pälsen växer som aldrig förr. Men annars är det bara att rida på nu, bygga muskler, ha roligt och göra det som känns bäst för oss! 
 
 
 

Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: