Ridpass - måndag & tisdag

MÅNDAG:
 
Startade med att longera en snabbis i paddocken medan Alwa var med och kollade på för att se hur Divisen rörde sig. Hon var väldigt halt samma tisdag som koliken startade, men sen har det vart fullt upp med fokus på att bli bra från koliken och hon har varken vart varm eller svullen i benet så det har vi inte lagt någon energi på. Men innan de var dags att börja rida igen kan det ju vara bra att se hur läget ser ut. Och halt var hon inte, som tur var! Däremot väldigt stel i bogarna så det tog emot lite för henne när hon sprang.
 
Stelhet blir ju då inte bättre av att enbart stå stilla så gjorde i ordning henne och tog på utrustnigen så drog vi ut på en runda med Alwa och Pellson! Vi var ute och skrittade i skogen, över en stubbåker och på en grusväg i ca 40 minuter i regnet. Jätte mysigt! Divan var jätte glad! Sen när vi kom tillbaka till stallet så drog vi in i paddocken och red ca 20 minuter där också, lösgörande skrittövningar för Divans del och lite trav för att känna av henne. Stelheten hade släppte en hel del då, Alwa som såg hur hon rörde sig tyckte att hon såg fin ut! Så troligtvis behöver hon bara lite extra lång värmning nu. 

Avslutade med att massera och stretcha bogarna, borsta och pyssla massor. Avslutade med att Alwa och jag tillsammans gick in i sadelkammaren för att putsa av utrustningen och snacka lite skit, MYS! 

 
TISDAG: 

Idag tog vi en tur ut i skogen själva! Skrittade ca 30 minuter på hel långa tyglar i skogen på små stigar, sen kom vi ut på bomvägen som är en mer plan grus/gräs väg i skogen. Då kortade jag upp tyglarna för att börja jobba Divan lite. Mycket sidvärts helt tvärt och lite mjukare tvärningar längst vägen, en del halter och ryggningar. Hon var lite små tjafsig, röd hårigt sto vetni. ;) Men för det mesta super fin och mjuk! Travade även lite i intervaller, och jobbade på att öka och minska hela tiden.
 
Flyttade även för skänklarna i trav och hon lyssnade fint! Skönt att kunna arbeta igenom henne på riktigt på uteritterna, eftersom där har hon mer egen framåtbjudning. Och det går ju super bra så länge man rider ut själv, ritterna med andra tar vi det mer lugnt och kör på den formen Divan tycker passar för dagen alt. helt långa tyglar. :) 
 

Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: