Sjukstuga

Hemma från jobbet, äntligen! Det är verkligen påfrestande att jobba med vilda barn när man är förkyld och sen idag var det på en förskola jag inte vart på innan = ännu mer kaos då jag inte känner barnen och barnen inte känner mig. Men det gick bra ändå, lite kämpigt! Alla barn är ju desstom super snoriga och fräscha haha! Cykelturen hem var nästan värst, det är väl så man märker att man är sjuk haha. Att testa cykla, man orkar knappt med nedförsbackarna trots att man inte behöver trampa haha. 
 
Men en positiv sak är ju att jag har världens schysstaste kompis! Alwa har fullspäckat schema och har knappt sovit något men hon blev taggad och erbjöd sig att ta Divan idag, både mocka, fixa hoven och rida, hur underbart snällt är inte det känner en inte allt för pigg hästägare. Så nu ska jag vila, vila, vila. Dricka te och äta apelsiner och ladda om. Så fort jag är frisk och allt är bra med Divan är jag faktiskt taggad nu på att fortsätta kämpa med henne, men en frisk matte är att föredra, motivationen glider neråt annars. 

Mina älskade snyggingar!
 

Måndag igen!

Godmorgon! Måndag igen och jag vaknade med lite fortsatt halsont från igår, och med känslan av att inte vara inbokad på något jobb alls på hela veckan, kändes lite hopplöst. Men när jag börjat vänja mig vid tanken så ringde mobilen, så nu har jag i stället jobb exakt hela veckan, härligt!! Bara jag inte blir mer sjuk, risken finns ju, exakt alla barn på förskolan förra veckan var snoriga, hostiga och en del fick feber och fick åka hem, så de har nog smittat mig lite. 

Så här mysigt hade vi det i lördags när vi tog en runda i skogen! Så kul att Jakob ställer upp och fotar/går med, både mysigt att ha med han och roligt att få lite anorlunda bilder! Just det! Vaknade inatt av att jag grät så otroligt mycket... Drömde nämligen att Divan avlivades och så stod jag där och skulle tömma hennes box och bara grät och grät och grät, otroligt mycket tur att det bara var en dröm!!! 

Hösten är här ♥

Veckan gick snabb, massor av jobb! Sen blev det helg och även den gick snabbt, i fredags var det lugnt. Mamma och jag tog hand om Divan tillsammans och så var vi på en shoppingrunda på Intersport, eftersom jag jobbar på förskola nu så behövs varma kläder när man är ute och vakta barnen. Så jag fick med mig en fleecetröja, vantar, mössa och ett pannband hem. Världens snällaste mamma! 

I lördags åkte jag och Jakob till stallet och fixade åt Divan tillsammans och red sedan ut i skogen! Jakob gick med oss och hade med kameran så han tog lite bilder, mysigt var det även om det blåste storm! Solen sken ju och bästa sällskapet hade jag! Sen på eftermiddagen skulle vi fira mamma som fyller år på måndag. Vi var och åt en super god tvårätters middag på Kungsbacken här i stan och sedan bestämde sig jag och Jakob oss för att hänga med hem till dem. Väl hemma satt vi och pratade, åt gottis, kollade på tv osv. Mysig kväll! Mamma fick även sina presenter från mig och Jakob vilket var en back on track nackkrage + 8 små fina hjärtformade ungsformar som hon önskat sig! 

Idag på förmiddagen åkte vi hemåt efter en mysfrukost tillsammans med mamma. Senare på dagen åkte vi till Rusta för att kolla läget. Jag behövde förvaringslådor, fick panik över att det var kaos bland mina saker haha. Hem kom vi med förvaringslådor och några nya ljus (som alltid hehehe).. Och för några timmar sedan tog vi en skogspromenad och hämtade in hösten till oss, så här under får ni nu se hur mysigt vi har det! Vi gör om ofta nu för tiden så ni får se mycket bilder! ;) 
 
 

Jobb jobb!

Godmorgon! Alltså vad är det som hänt?? Det är ju vinter ute... 2 grader var det igår när jag cyklade till jobbet, trodde jag skulle dö. Men iaf, nu har jag haft min första dag på förskola och det var mycket roligt och härligt än vad jag trodde! På morgonen och förmiddagen var jag på en avdelning med endast 1 åringar, det var så mysigt och de är så söta!! Blev proffs på att köra en tvillingvagn upp för en brant backe och samtidigt hålla en litet barn i handen som går brevid med sina små steg, svår utmaning men den klarades av! haha. 
 
På eftermiddagen var jag dock med lite större barn, 3-4 åringar och det var kaaaaaos. För mycket att göra, för vilda och elaka barn och stressigt. Men det gick bra ändå! Jag hade min tjocka kingsland dunjacka på mig hela dagen, och jag frös ändå när jag var ute med barnen på gården, hur ska jag överleva vintern?! 
 
Det var i alla fall roligt för dem bokade mig två dagar till så snart ska jag ta mig dit igen! Eller snart och snart, börjar nio. Skönt! 
 
Det är underbart att alltid komma hem till min älskling efter en dag av jobb, vårt gemensamma liv är underbart. 
 

Det börjar bli höst även hemma hos oss!

Hur mysigt ska det egentligen inte bli med höst?! Hösten börjar sakta men säkert smyga sig in hemma hos oss, tänkte visa lite nytt höstmys vi nu har hemma, mer lär det bli! 

1. En ny träbricka till vardagsrumsbordet som vi har dessa två ljus på. De passar perfekt tillsammans, orange och brunt är ju höstens färger, och så är det trä, kottar och natur tema! Brickan är köpt på TGR för endast 40 kr (!!!). Resterader saker är köpa på Paprika.

2. Nya lakan i höstiga färger från märket Newport. Vi har faktiskt bara lakan till täcken och kuddar från Newport nu, det är så fina, skönt och väldigt bra kvalite! Kostar runt 400-500 kr för ett dubbelset har jag för mig.

3. En liten, urmysig ljuslykta i koppar. Älskar kopparfärgat nu till hösten! Den är också köpt på TGR för endast 30 kr (!!), alltså ta er en titt inne på en TGR butik, så himla billigt och ibland finns det massor av fina saker! Sortimentet ändrar sig däremot hela tiden.
 
 

Klant häst

Ser rätt smidigt gjort ut va? Haha, hur kan man glömma bort ett bakben och sen när man kommer på det även sätta ner det andra mitt i hoppet, duktig gjort! Men som sagt klarade hon sig bra! Hon såg däremot lite skammsen ut precis efteråt, sötnosen!

Oväder

Godmorgon från ett Enköping som bjuder på regn och "storm", blåser en massa och regnet smattrar mot rutorna. Jätte grått och mörkt ute, man blir inte så taggad haha! En lång jobbdag väntar men tur har jag däremot eftersom jag enbart behöver gå 2 minuter bort från hemmet och där blir jag upphämtad och resten av dagen spenderas i bil eller inomhus, tillskillnad mot Jakob som nyss cyklade iväg med regnställ på sig och måste möta vädret på riktigt!
 
Nu måste jag kila iväg till tandborste om jag ska hinna, börjat kvart över sju idag! Ha en mysig dag ni som får sitta inne och mysa i detta väder, ni andra - kämpa på! 
 
Åh, saknar detta!
 

Löshoppning

Igår fick Divan löshoppas som sagt, jätte kul tycker gamla tanten som drar iväg i rejser fart och tycker livet är underbart samtidigt som hon undrar varför vi är så dumma och har så låga hinder haha. Hon är för härlig!

Det gick i alla fall jätte bra, en gång glömde hon dock lyfta på ett bakben när hon hoppade så och kraschade lite, gick inte omkull utan snubblade på hindret och var nära på att gå omkull, men det verkade gå bra ändå. Inte halt och inga synliga skador! Lite kul såg det dock ut när man kollade på filmen i efterhand på hur osmart hon är, hon glömde verkligen lyfta på ena bakbenet när resten av henne hoppar iväg haha!

Failbilderna kommer i ett annat inlägg!

Hemma ♥

Ändrade om lite igår när jag städade, bytte plats på ljus och lite saker. Det jag blev mest nöjd med är absolut i garderoben, det förra som var där såg nu lite trist ut och lite menlöst men detta så klick och det känns rätt! På skrivbordet mitt blev det även små ändringar, nöjd! Även om jag helst även ska få plats med en vas med snittblommor där också! 

Favvolåten just nu!

Hög volym och helst i bilen faktiskt, då gör den sig som bäst! 

En ovanlig lördag

Haha hej! Jag vet att jag skrev att jag skulle fixa mer inlägg och tidsinställa, meeeeeen, livet kom emellan eller något liknande, åtminstone stallet, hästen, kompisar och pojkvännen. Igår efter stallet så bar det hem till Linnea, som fyllde år för en mindre tjejmiddag. Riktigt kul att träffa alla och prata ikapp samtidigt igen, tänk att vi fyra träffades varje dag för bara några månader sedan och nu är det svårt att samla alla?! Linnea bjöd på en god middag och sen  satt vi och småpratade massor fram tills tolv, då var vi så trötta så det var bara att ta sig hemåt. 
 
Idag har många timmar spenderats i stallet och Alwa och jag har löshoppat våra hästar. :D Mer om det kommer senare! NU är det ju allt lördagskväll och Jakob och jag har heeela huset själv, vilken lycka!! (hej jag vill flytta hemifrån på riktigt ja haha) Dock har vi inte tillbringat så mycket tid tillsammans hitills, jag fick städrykt så jag har spenderat någon timme på att storstäda hela "lägenheten" så här på en lördagskväll, möblerat om lite bland ljus och dekorationer, så nu känns det toppen! Medan har min händiga pojkvän snickrat, sågat och måttat förfullt, han ska nämligen bygga ett badrumsskåp som man kan ha under handfatet. Knasig är han, hur kan man lyckas bygga ett eget badrumsskåp liksom? Men lyckas han, då är han allt riktigt ännu mera grym! 
 
Och nu står Jakob i köket och fixar kvällsmaten, vilket var vår deal, han gör kvällsmat och jag städar! ;) Grymt då jag inte gillar att göra mat, men städa går bra! Vi ska äta lamm, potatis,pepparsås och sparris. Och så har vi en ost, lite chips och även lösgodis till lördagsmys! Woho, lyckades klämma in lösgodis där, de händer inte ofta!
 
Ha en härlig helg hörrni. ♥
  

Mycket i görningen på en torsdag

Halllllå! Igår efter alla ärenden på stan + introduktionen som förskolevikarie var jag helt slut. Var grymt trött så låg bara i sängen och stirrade, frågade Alwa om hon kunde mocka och fixa allt åt Divan, men i stället peppade hon mig så jag blev genast lite piggare och tog mig i kragen och cyklade till stallet. Mockade, gjorde foder och fixade Divan lite snabbt så red vi ut en sväng, barbacka med hackamore med Alwa och Pelle som sällskap som vanligt nästan! Lika mysigt som vanligt också. :) Var hemma till fem, så de var en snabb tur i stallet. Vilket var så skönt, att inte komma hem seeeeeent. 
 
På kvällen åkte jag och Jakob till Maja för pizza-middag, Maja bor nämligen precis ovanför stans bästa pizzeria haha! Vilket verkligen var passande när maten hemma inte föll i smaken. ;) Linnea kom även förbi en sväng för att kolla hur Maja har det. En riktigt härlig torsdagskväll alltså, så härligt med underbara vänner! 
 
Idag har jag hitills läst på lite om en viss "sak", behöver förbereda mig ordentligt inför nästa vecka! Känns som att man går i skolan igen och ska plugga inför ett prov eller redovisning haha. Men det ska bli spännande! Men nu ska jag allt äta frukost, för att sedan fixa blogginlägg innan jag tar mig ner på stan och sedan vidare till stallet! 
 
Ha det fint! 
 

Drogad häst

Godmorgon! Igår jobbade jag först på morgon + förmiddagen, sen efter lunch skyndade jag mig till vovven för att ta en promenad med honom, det var riktigt mysigt. Så fint väder! Fick reda på kvällen sen att de var sista gången jag behövde gå med honom, skönt fast ändå lite tråkigt. Men nu kan jag jobba alla dagar det behövs utan att behöva tacka nej eller be om att vi ska ta en paus. 

Sedan cyklade jag iaf direkt till stallet, veterinären var på besök idag igen och skulle kolla Divans tänder. Det gick toppen! Hon hade fantastiskt fina tänder för att vara 24 år gammal och det ända var att en tand hade gått sönder lite och gjort den biten som var kvar väldigt vass vilket lett till att hon fått ett djupt sår i kinden, pluttan! Men det kommer läka jätte snabbt nu när den vassa tanden är nerslipad, så nu blir det hackamore på några dagar, vilket inte är några som helst problem! 

Idag väntar introduktion på jobb nr 2 för min del så ska fixa i ordning mig nu innan det är dags att ge sig av!


Vildmarksritt!

Igår kväll var jag och Alwa ute med hästarna på en vildmarks utflykt till skogs! Alwa promenerade med Pelle och jag skrittade barbacka på Divan, men hackamore på! Så mysigt! Vi var ute i hela 50 minuter faktiskt. 

Vi traskade runt på okända stigar i skogen, hittade lite klätterbackar och avslutade med en sväng på stubben. Divan var jätte glad, lite väl snäll mot Pelle dessutom haha, hennes värsta fiende i vanliga fall. 

Mot jobbet lite tidigare idag!


Finaste hästen!

Foto: Alwa

Guldklimpen!

Igår var det årspremiär av ridning på stubbåkern för vår del, hur underbart?!? Dessutom hängde Alwa på och fotade igen, så roligt. :D Hon tar så himla fina bilder!! 
 
Divan var mycket finare än vad jag kände då jag hela tiden får rida såååå mycket, aldrig någon vila typ. Så då känns det kämpigt hela tiden, men vissa stunder, speciellt i slutet när vi galopperade samlat kände jag att hon var riktigt härlig, bra tryck i galoppen och super fin! 
 
Hon är så himla positiv nu! Spetsade öron hela tiden och är så himla glad och pigg. Underbart! Dessutom fick vi svar på blodprovet hon tog för någon vecka sen idag, och hon har inte sjukdomen som misstänktes! Ska skriva mer om den senare. Och på onsdag kommer veterinären igen för att göra en ordentlig tandkoll, härligt! 
 
Foto: Alwa - mer bilder under dagen kommer upp!

Work work!

GOOOOOOOODMORGON! Idag är jag inte nedstämd längre, för idag väntar jobb så jag är glad. :D Sitter och äter min frukost nu, det är så skönt att kunna gå upp en timme innan man börjar och kunna ta det så himla lugnt på morgonen för jag blir hämtad vid affären som ligger enbart 5 minuter hemifrån, så härligt att slippa gå eller cykla långt! 
 
Eftersom jag har hunden kan jag inte jobba egentligen, men hon jag jobbar med är så snäll så vi ska ta en paus vid tolv för att jag ska kunna gå ut med honom en sväng och ändå jobba hela dagen! 
 
Efter ställer väntar ridning på min guldklimp och sedan myskväll (som alltid??) vid min älsklings sida! ♥
 
 

Nedstämd dag

Hej på er! Jag är lite nedstämd då jag skulle jobbat nu idag, och två dagar men sitter här hemma jag pga. att jag har hunden. Helt okej tycker jag inte att det är att jag måste fortsätta gå ut med honom för 50 kr dag och behöva tacka nej till mina nya jobb... Så arg är jag allt. 
 
Startade med att ta en sovmorgon för jag orkade inte med dagen och ett valresultat som i första tanke känns kaos. Fick skjuts till hunden iaf och promenaderade med honom hem, en podcast i öronen och sol på himlen gjorde det lite bättre. Men detta blir en seg dag. Senare idag när jag lämnat hunden igen så ska jag iväg till stallet, stubbåksridning väntar och det gör livet lite härligare!! 
 
En dag som denna hade en dag som den nedan suttit fint ♥

Hemma hos oss ♥

Små detaljer i vårt hem, saker som gör hemmet just till vårat och som gör det där lilla extra. ♥
 

Hantverkarens kladdkaka och parmiddag

Godmorgon! Söndag idag då, och igår var Jakob och jag över till Majas nya alldeles egna lägenhet (!!!) för en parmiddag tillsammans med henne och Henrik. Maja hade gjort en jätte god lasagne och vi tog med oss en god kaka vi gjorde under eftermiddagen till efterrätt. Det var en jätte mysig kväll så det måste helt klart göras om! 
 
Idag ska vi troligtvis (om vi får låna bilen) åka till Västerås för att Maja och kanske Alwa ska shoppa, Jakob får köra och jag går med som smakråd och bär kassar haha! Nä men om jag hittar något fint kanske det får hänga med hem också men har inte som mål att köpa massa saker idag, vill SPARA pengar nu! 
 
Kakan vi gjorde igår, kladdkaka med jordnötskräm och ganache - mums!
Kör på lite mysmorgon framför datorn med tända ljus, dock är det sorgligt hur döda mina blommor är haha! Nya är på G!

Kingsland Classic

Världens varmaste och mysigaste stalljacka är nu min! Perfekt perfekt perfekt är vad den är, dunjacka som är riktigt varm från Kingsland. Jätte fin, jätte varm och jätte skön. Längtar tills det blir kallare så jag kan ha den! 

Sleeping dog

Favvohörnan ♥

Jag fixade om lite i hörnet på min lilla datorhörna, och nu älskar jag den mer än någonsin! Det blev så mysigt och fint. Nu är det bara viktigt att alltid ha blommor i vasen, annars kommer det se lite trist ut. Datorn står alltid redo, mitt fina block ligger med pennan berädd att skiva ännu en lista eller något smart jag kommit på. iPaden ligger och ser fin ut i sitt underbara skal och ljuset väntar på att kvällen ska komma så det kan tändas. SÅ MYSIGT! 

Två saker jag även har vid datorn är 1. min vattenflaska, den står alltid där så jag kan dricka när jag vill. Är den tom dock kan de ta några dagar innan jag orkar fylla på den haha! 2. Har ställt dit CND oljan jag bloggade om för några dagar sedan, så att jag kan bli bättre på att använda den på mina naglar, så får jag se om mina naglar går att få lite finare! 

New watch

Äntligen har min nya klockan kommit! Den är tänk att ha enbart i stallet, jag har nämligen tröttnat på att behöva ta upp mobilen när man rider t.ex. för att se hur länge man ridit. Invigde denna i onsdags och det var så skönt och lätt att bara kunna kolla ner på armen och se hur länge man skrittat fram. Perfekt! 
 
Köpte från ett utländska företag så leveranstiden var lång, 17 arbetsdagar tog det för mig att få den. MEN jag betalade endast 64 kr för både klocka och frakt så den var absolut värd väntan! Nu ska den få leva ett smutsigt stalliv haha. Går den sönder så är det inte hela världen att mista 64 kr heller. 
 

JOBBDAGS!!!

Plötsligt flyter allt på! Jag har numera hela TVÅ timvikarie jobb, jag är såååå glad! Plötsligt bara ringde båda och pang bom var det dags att börja jobba! Idag börjar jag mitt ena, på momangen, vilket är på en städfirma där jag kommer hoppa in när det behövs extra. Vilket verkar vara rätt så ofta just nu åtminstone, fick chansen att jobba 2 dagar denna vecka (men kunde bara idag) och så pratade de om 2-3 dagar nästa vecka! 
 
Sen så ringde de från vikariepolen igår, så på torsdag ska jag på introduktion sen är jag timvikarie på stadens alla förskolor också. Jag är så glad! :D 
Så här glad! :D

Active

Har gått sååå mycket idag! Städade på förmiddagen och sen skulle jag hämta Älling, vilket ger mig en promenad på 6,8 kilometer och hälften för honom dårå. Och sen när jag skulle lämna honom ville jag gå förbi ett ställe jag ska till imorgon för att veta vart de låg, så de blev en extra lång promenad! 

Det var super varmt ute dessutom, sommar igen! 9,6 kilometer hade jag gått när jag väl kom hem. Svängde förbi affären och skulle handla, men de fanns nästan jag skulle ha... Men köpte en av mina favorit drycker just nu! Det är en fruktjuice, som innehåller extra mycket protein, kolhydrater, mineraler och vitaminer vilket är perfekt när man behöver boostas upp efter en så lång promenad! 

Mitt lilla lyckopiller ♥


Foto: Alwa 

Morsning korsning

Godmorgon! Jag har en stalledig dag framför mig, vilket gör att man helt plötsligt har sååå mycket tid, dagen blir jätte lång! Planen för dagen just nu är att hämta hem Älling, handla frukost, frukt och mellanmål, samt att städa. Vi behöver få lite ordentligt rent inför helgen, så att allt känns på topp. Bra att öva lite också inför imorgon... 
 
Ska försöka blogga en massor också så att det finns inlägg inför imorgon + helgen då tiden kommer vara knapp till att just blogga. Så har ni något ni vill läsa om, hojta till! Förmodligen ska jag ändra om lite här på bloggen också, ny header kanske är på G!
 
Ha en toppen dag så hörs vi! 
 
Åh, saknar denna dag! Vi var i Västerås över helgen och firade vår 1 års dag, vår värme, underbart och romantiskt i en underbar stad! 
 
 
 
 
 

Helt amazing

Hej! Ska strax iväg med familjen och Jakob för att äta middag hos farmor, mysigt onsdagskväll! Men först måste jag bara visa er en tjuvtitt på dagens bilder. 

Alwa fotade och hon tog helt fantastiska bilder!!! Och dessutom var Divan super fin att rida och jätte duktig! Som plus på de, har jag en ny spännande sak framför mig som jag berättar mer om någon annan dag. Så livet känns rätt på topp just nu!

CND SolarOil

Absolut bästa nageltipset! Om man nu använder den dagligen och regelbundet vilket jag aldrig riktigt lyckas göra haha. Den är i alla fall jätte bra för att stärka naglar och nagelband och jag har läst att den även funkar jätte bra mot torra armbågar och knän. Den är däremot rätt dyr, för att vara så liten. Men håller länge och är absolut prisvärd! 
 
"En underbar 4-komponents olja som innehåller jojoba, E-vitamin, Sötmandelolja & Rishöljeolja. Oljan penetrerar ner i nagel och skapar en balanserad flexibel nagel. SolarOli är den vårdande oljan för dina naglar och nagelband, det är rekomenderat att användas oljan 1-2 gånger om dagen för att ta hand om dina naglar och nagelband samt stärka dina naglar." - Källa HÄR

Ingredienser:
  • Jojobaolja - en lättpenetrerande olja som tar med sig övriga ingredienser in i nagelplattan.
  • Söt mandelolja - mjukgörande och återfuktande.
  • Rishölje olja - mjukgörande och återfuktande.
  • E-vitamin - hjälper att förhindra skador av hud celler samt hjälper till att reducera ålderstecken.
 
 

5 saker om Divan

  • Divan är livrädd för fölen/unghästarna, spelar ingen roll vilken hage dem går i utan hon vet att det är just dem och hon får "panik". Hon beter sig inte så mot några andra hästar som går i hagar. Nu går fölen i hagen längst vägen, vilket gör att man får tänka igenom innan man rider eller går förbi, för om det är där blir det ingen rolig stund.

  • När Divan är på sitt gosigaste humör vill hon verkligen inte bli borstad, utan då ska man enbart stå och klappa och klia henne i ansiktet haha. Borstar man ändå typ på halsen så lägger hon sig huvud innan för min arm mot min kropp sen ryker hon till med huvudet så att min arm åker med, för att visa "Nej matte, inte borsta, här ska handen vara och klia på mig!" Hon är för go! 

  • Hon är expert på att sprida ut ensilage i hela boxen vilket gör att hon sen inte vill äta det när de blivit smutsigt... SUCK! Hon har fått äta ur ett slowfeedning nät under förra vintern men 1. det är väldigt jobbigt att fylla i. 2. Det är inte så bra att hon står och ryker med huvudet. Så nu testar vi utan ett tag och ja, det går inte bra haha! Så snart får det nog tas fram igen om ingen annan lösning hittas.

  • Hon har en gammal senskada som hon fått artros av vilket gör att hon är triangelmärkt, hon har shivering, har damm/pollen astma, känsliga blodkärl i nosen vilket gör att hon blöder näsblod när hon andas för hårt, hon gör knorrande ljud lite då och då. Har på äldredar en känslig mage och som plus på det så lutar det mot att hon har PPID, vi får svar på blodproven denna vecka! 

  • Divan hatade att få pussar på sin mule förut, sen lärde jag henne "puss" på kommando, och nu pussas hon mer än gärna om hon ser en möjlighet att kunna få lite godis haha. Pussar på allt och alla som kommer och hälsar om hon är godissugen! 
 Spola fram till 1:03 och kolla, så ser ni hur hon gör det där jag beskrev på punkt nr. 2!

Redo för att välkomna höstritterna!

Äntligen har jag skaffat ett urmysigt och snyggt ländtäcke i ull till Divan inför hösten! Vi har mest använt oss av ett som är fleecefodrat + regntätt, vilket är perfekt till uteritterna och när det är kallt på vintern, men för ridhus-passen och de regnfria dagarna under höst och våren så är detta mer perfekt! 
 
Köpte det på Börjes i helgen för enbart 249 kr faktiskt! Det fanns ett ungefär likadant i svart för bara 99 kr?! Men det fanns inte kvar i Divans storlek + att jag ändå helst ville ha ett marinblått. Så jag är jätte nöjd med detta! Hon får det lite som en "frisk från koliken present" haha. Hon blir säkert super glad över det, om inte blir hon väldigt snygg och varm i höst iaf! 
 

Ridpass - måndag & tisdag

MÅNDAG:
 
Startade med att longera en snabbis i paddocken medan Alwa var med och kollade på för att se hur Divisen rörde sig. Hon var väldigt halt samma tisdag som koliken startade, men sen har det vart fullt upp med fokus på att bli bra från koliken och hon har varken vart varm eller svullen i benet så det har vi inte lagt någon energi på. Men innan de var dags att börja rida igen kan det ju vara bra att se hur läget ser ut. Och halt var hon inte, som tur var! Däremot väldigt stel i bogarna så det tog emot lite för henne när hon sprang.
 
Stelhet blir ju då inte bättre av att enbart stå stilla så gjorde i ordning henne och tog på utrustnigen så drog vi ut på en runda med Alwa och Pellson! Vi var ute och skrittade i skogen, över en stubbåker och på en grusväg i ca 40 minuter i regnet. Jätte mysigt! Divan var jätte glad! Sen när vi kom tillbaka till stallet så drog vi in i paddocken och red ca 20 minuter där också, lösgörande skrittövningar för Divans del och lite trav för att känna av henne. Stelheten hade släppte en hel del då, Alwa som såg hur hon rörde sig tyckte att hon såg fin ut! Så troligtvis behöver hon bara lite extra lång värmning nu. 

Avslutade med att massera och stretcha bogarna, borsta och pyssla massor. Avslutade med att Alwa och jag tillsammans gick in i sadelkammaren för att putsa av utrustningen och snacka lite skit, MYS! 

 
TISDAG: 

Idag tog vi en tur ut i skogen själva! Skrittade ca 30 minuter på hel långa tyglar i skogen på små stigar, sen kom vi ut på bomvägen som är en mer plan grus/gräs väg i skogen. Då kortade jag upp tyglarna för att börja jobba Divan lite. Mycket sidvärts helt tvärt och lite mjukare tvärningar längst vägen, en del halter och ryggningar. Hon var lite små tjafsig, röd hårigt sto vetni. ;) Men för det mesta super fin och mjuk! Travade även lite i intervaller, och jobbade på att öka och minska hela tiden.
 
Flyttade även för skänklarna i trav och hon lyssnade fint! Skönt att kunna arbeta igenom henne på riktigt på uteritterna, eftersom där har hon mer egen framåtbjudning. Och det går ju super bra så länge man rider ut själv, ritterna med andra tar vi det mer lugnt och kör på den formen Divan tycker passar för dagen alt. helt långa tyglar. :) 
 

Big Pony

Haha, hej! Det gick bra att komma tillbaka till bloggen på riktigt va?! Nej men förlåt, den här dagen har dock gått i ett och jag har haft fullt upp helt enkelt. Igår kom saknade Alwa hem ännu en gång från Skåneland! Så vi hängde några timmar tillsammans i stallet och på hästryggen tillsammans igår kväll och idag har vi också hängt med varandra några timmar! Härligt att hon är på hemmaplan igen!! 
 
Vet ni vad?! Med sig hem hade hon två jätte fina presenter till mig och Divan. Jag fick 4 små parfymer, Ralph Lauren - Big pony! Så snällt, och så fina och de luktar så gott! Divan vart också mycket nöjd, hon fick en ny slickburk men en smak hon inte testat innan, nämligen mint! 
 

Äntligen!!

Som några av er kanske vet så blev jag och elva andra i hela Norden utvalda att få hem en Samsung NX30 och vara testpiloter till den under sommaren. Det var över 5000 som hade ansökt om att få bli testpilot, så när mejlen och samtalen ramlar in att man blivit utvald då var lyckan allt stor! Min gamla Nikon D3000 har tyvärr gett upp sitt liv totalt vilket gjort att jag tappade intresset för att fotografer med den, för bilderna blir rent utsagt urkassa. 
 
Men så fick jag hämta ut den här snyggingen som kom med posten, och då livades intresset upp igen. Smidig liten kamera, med bra kvalité på bilderna och filmerna. Samt så himla många och toppen bra funktioner! En riktigt SMART-kamera! 
 
Nu är då testperioden över och vi fick valet att lämna tillbaka den eller köpa för reducerat pris, och tack vare lite pengar-lån från mormor så kan jag köpa den! När man får den till ett så bra pris så kändes det verkligen rätt att tacka ja. De ända dåliga nu är att mitt telezoom inte passar på den här kameran, så det är väl bara att spara ihop så man kan köpa ett sådant igen. Ett måste när man fotar hästar ju!
 
 

Just nu:


Dags att av-kaosa?

Efter kaosveckan som vart så har även vårt hem blivit lite stökigt, får lite ångest av att röra mig bland all röra men det är ju bara att ta tag i det egentligen. Saken är ju den att det är mer bekvämt att låta det vara stökigt och lugnt göra vad man känner för istället haha! 
 
Men nu när jag tog en nogrann titt så kom jag på att det nog är en god idé att faktiskt röja upp lite. Så det ska jag göra lite snabbt och sen ska jag sticka ut på en promis med Älling! Dammsugning och dammtorkning får allt vänta tills någon annan dag! Får ta lite fina bilder när allt är sin ordning och visa hur vi egentligen har det hehe..
 
Min skrivbordshörna är ju kaos haha! Allt från hundbajspåsor till iPods och tomma flaskor.

Nu kör vi på igen!

Hallå i stugan! Ännu en vecka på börjad, skönt! Faktiskt. Förra veckan var väldigt påfrestande och tuff, så det känns skönt att det nu är en ny vecka som förhoppnigsvis är mer lugn och utan några tråkiga sjukhändelser. Divan mår nu toppen och idag ska hon ridas igen, blir nog en längre skrittur ute, mysigt!
 
Jag har hitills ägnat några timmar åt att söka jobb samt att hämta hem vovven, vilket resulterade i en 50 minuter lång promenad. Det tar verkligen tid att söka jobb, skriva CV och personligt brev, CV:et brukar jag hålla underför likadant till alla, lite små ändringar bara men personliga brevet som jag tycker är det svåraste att skriva, skriver jag om för varje gång. Och det mina vänner, det tar tid! Men förhoppningsvis lönar sig all tid snart. *håller tummarna*

Nu har jag tänkt komma igång med bloggen helhjärtat igen, det blev ju en liten oväntad paus där. Men tiden och orken fanns inte när Divan var sjuk. Men nu sätter vi igång igen! 
 
Underbara rosor min kärlek gav till mig för någon dag sedan, och mitt absoluta favorit doftljus från Indiska!

Helt slut.

HEEEEEJ!! Jag sitter och knaprar på min sallad jag köpte med mig hem från salladsbaren på ICA. Det har vart några jobbiga, anstängande och långa dagar och jag känner mig helt slut i båda huvud och kropp. Lite kortfattat så slutade Divan äta i tisdags, andra dagen installad, och hon var lite hängig. När jag ridit klart Pelle på kvällen och de som var i stallet hade fodrat så märkte de att Divan inte var så pigg. 
 
Hon har haft förstoppningskolik, och i tisdags var jag och mamma där från och till hela kvällen fram tills halv ett, då vi åkte hem för att sova. Och sen åkte mamma tillbaka vid 03.30 och jag åkte tillbaka vid 06.00. 3 timmars sömn fick jag den natten och självklart var man orolig. Vi hade haft kontakt med veterinären under natten men vi skulle avvakta, få i henne vatten + gå massor med henne. De var ingen kul kväll/natt och jag är glad att mamma kunde vara med mig, för till en början grät jag så mycket då jag var så rädd. Det var hemskt när Divis typ låg ner helt utstärkt och andades tungt. 
 
Under förmiddagen på onsdagen kom både veterinär och Divans ägare ut, så det kändes bra. Divan fick lugnande, tio liter vatten nerslagat i magen, kramplösande, olja osv. Jag var i stallet mellan 06.00-17.00, och sen mellan 20.00-22.00, så otroligt lång dag när man bara sovit tre timmar! Gå en gång i timmen med Divan var det som gällde + hålla koll på hennes allmäntillstånd och om hon drack något osv. 
 
Igår, torsdags när jag kom till stallet hade hon äntligen bajsat lite i boxen så jag behövde bara gå med henne typ 4 gånger då. En gång vid 09, en gång vid 12, en gång vid 15 och en gång vid 17 sen kom mamma till stallet vid 19 och var ute och gick med Divis i 45 minuter. 
 
Idag är hon i princip helt bra igen! Så himla skönt! Jag var där vi nio i morse och gick med henne, lindade benen, betade samt gav henne lite små tussar ensilage och halm i sjukhagen. Och sen var jag tillbaka vid halv två för att släppa ut henne i stora hagen, som hon ska i gå i några timmar nu för att röra på sig mer + äta gräs vilket är det bästa för hennes mage just nu. 
 
Jag är ensam hemma och ska ta ett bad och verkligen bara mysa lite, ta det lugnt och försöka att få kroppen att må lite bättre igen!
 
 

En sjuk/skadad häst är ett krossat matte hjärta


Veckomål

Åh hej! Alltså internet har krånglat hela dagen så jag har vart så trött på det.. Men nu funkar det! I förmiddags åkte jag hem till stan igen och gick direkt iväg för att hämta hem vovven vilket blev en promenad på ca 7 kilometer. När vi kom hem var Jakob hemma för att äta lunch en snabbis, så då busade vi lite med honom och jag passade på att pussa lite på honom. Ni vet, hårt när man sovit borta från varandra en hel natt. ;) 
 
Jag kom hem nyss efter att ha gått hem med Ä igen, vilket blev ytterligare ca 7 kilometer. Tjohoooo! Och vet ni vad jag kommit på! Att jag ska ha ett mål den här veckan att sammanlagt gå minst 7 mil!! Tänkte ta 5 mil först, men 7 mil känns som en lagom utmaning. Alltså ska jag inte gå 7 mil på en och samma gång, utan jag lägger samman alla promenader i slutet av veckan och då ska sträckan vara på över 7 mil. 
 
Dagens resultat: 6.99 km + 7.03 km = 14,02 km. 55,98 kilometer kvar! 
 
Påtal om mål, jag ska strax hoppa upp på cykel (nu får det vara slut gått för idag!) och trampa iväg till stallet. Divan ska ridas och vi ska tillsammans kämpa pass för pass mot våra egna mål. Som just nu endast är att hon ska bygga upp konditionen och styrkan för att kunna vara så fin som det bara går i vinter. Sådant sker inte under en veckans tid, så det är bara att kämpa på och hålla huvudet högt!