Just nu

Nu: hemma hos mamma med Jakob. Trerätters middag väntar för att fira Andreas! Laddar upp med hästhoppning på tven och cola i glaset. Rätt okej dagen efter fest dag! 



Guld-Divan

Hej på er! Precis när jag vaknat imorse fick jag sms från Ällings ägare som sa att hon jobbade hemma idag så att jag inte behövde hämta eller gå med honom, perfekt kände jag haha! Alltså jag gillar att ha honom här på dagarna och gå med honom, men jag kan inte ha med han till stallet. Så det kändes som en lättnad när jag idag hade möjligheten att fritt att åka till stallet och rida när jag ville! 
 
Och jag måste verkligen berätta för er om "dagens-Diva". Hon var hur mysig som helst för det första, vi var ensamma i stallet så hon fick stå lös och hon ville bara gosa, gosa och gosa! Försökte jag borsta henne borrade hon in sitt huvud mellan mig och min arm och drog sedan till så att jag skulle ha handen och kli henne i pannan istället, världens gulligaste Diva! 
 
Sen på ridturen, alltså det gick SÅ bra! Det kommer bli jätte bra det här, med mer styrka och kondis! Vi red ut en sväng först och värmde upp på grusvägen vid allén, och efter framskrittningen så började jag jobba henne lite i skritten. Skänkelvikningar, flytta helt rakt åt sidan, halter, ryggningar, ryggningar upp för liten backe, halvhalter osv. Hon lyssnade toppen bra och efter mycket lösgörande arbete så blev hon jätte mjuk och släppte efter! Självklart inte perfekt, så som jag vill att hon ska vara när hon är helt igång, men perfekt för att vara nu! 

Så vi gick in i paddocken en sväng också, fokuserade på framåtbjudningen och fortsatte det lösgörande arbetet. Tog några intervaller med galopp (väldigt korta, några meter + 3) för att få bakbenen lite kvickare och få henne lite mer vaken. Hon får verkligen stora guldstjärnan idag! 
 
Nytt schabrak hade hon på sig dagen till ära också! Eller "nytt" är det väl, köpt begangnat! 
Fint vardagsschabrak från Hansbo, i typ grå/grön färg. Efter ridningen fick hon massage över ryggen med värmande liniment och hon njöt verkligen! Och så stretchade vi lite innan hon släpptes ut, och jag putsade lädret. 
 

Kärleksbomb

Igår hade jag fullt upp hela dagen, under förmiddagen jobbade jag åt Jakobs pappa och sen vid lunch fick Älling komma ut på en promenad och sen var det bara att härja runt i stan och köpa allt som behövdes. Jag skulle nämligen överaska Jakob! Vi båda är väldigt romantiska och gulliga mot varandra så det är ofta vi gör små överaskningar för varandra, men den här gången skulle jag göra en lite större överaskning med flera "stationer", vilket krävs tid och planering minst sagt! 
 
Det blev i alla fall väldigt lyckat och jätte mysigt! Först när han kom hem fick han en lapp, där det stod att han skulle gå upp till vår walk in closet, där stod det en ny duschboll och en lyxig shower gel och en lapp där det stod att han skulle ta en lång dusch, raka sig och sen direkt gå tillbaka till garderoben. När han kom tillbaka hade jag lagt fram kläder jag tycker han är lite extra snygg i och lagt en ny lapp som bad honom komma till vårt tv-rum, och där hade jag tänt massor av ljus, ställt fram bubbel, jordgubbar och vit choklad samt så hade jag fixat mig fin, tagit på klänning osv. När han kom hem hade jag vanliga myshemma kläder så han inte anade något haha. 
 
Så myste vi där inne en stund, sen var det dags för nästa station - middagen! Så han fick sitta kvar där ett tag medan jag fixade fram, Jakob älskar sushi men vi har typ aldrig ätit bara det och speciellt inte hemma, så det var roligt att kunna överaska med det + lite annat småplock då jag inte äter så mycket sushi. Tända massa ljus även där och startade middagsmusiken innan han fick komma.
 
Efter maten spelade vi lite kort innan vi kollade på serier och myste i soffan, dock var vi så mätta så min efterrätt hoppade vi över. Och så sista stationen och lappen var i sovrummet där jag hade skrivit en gullig lapp om hur mycket han betyder + att han skulle få massage och så hade jag köpt en massageolja som luktade super gott! Jag läste ju en massagekurs i skolan sista året så jag kan grunderna och vet lite hur man ska göra. Dessvärre tycker jag inte det är så herrans kul att ge massage haha, bara att få så oftast är det bara jag som får massage, men idag var det dags att ställa upp för laget! ;) 
 
Så nu är vi nog ytterligare några snäpp kärare haha ♥

Rehband and Back on Track

Dessa här nedan är mina hjältar! Eller framför allt snyggingen till höger, mitt nya vaddskydd från Back on Track! Jag har haft det i nästan en vecka nu, och de tre första dagarna hade jag det ca 4 timmar per dag för att vänja kroppen/huden. Och nu har jag det minst 8 timmar per dag. Och vet ni vad? Jag tycker redan att jag märker resultat, jag har inte alls ont i benhinnan trots att jag går väldigt mycket varje dag + har sprungit en dag också, så himla skönt!!! 

Tänk om Back on Track skyddet är min räddning? Så underbart i sådana fall!! Då ska jag nästan köpa ett till att ha på de andra benet i förebyggande syfte. Det blåa vadskyddet jag har är från Rehband, och det har jag enbart "bara för att" och för att det ger lite mer värme till benet. Har det på benet som har minst problem. Men annars tycker jag inte att det har hjälpt eller funkat så jätte bra faktiskt. 

Nytt schema för Divan på g!

Igår red jag och Divan ut tillsammans med Charlotta och hennes unghäst Jive. Kul med sällskap! Och vet ni vad?! Vi både skrittade, travade och galopperade, i små doser med i alla fall. Divan var såå glad och kändes riktigt fräsch, spetsade öron hela ritten. Vi var ute i ca 30 minuter. 
 
Egentligen skulle vi ju bara skritta sådär 1 1/2 vecka till, men jag har kommit fram till att det inte ger henne så mycket mer nu. Både hennes ägare och medryttare rider henne i alla gångarter så hon är ju igång till en viss nivå och därför är hon redo för att byggas upp på riktigt nu. 
 
Framför allt så behöver hennes kondition och muskler byggas upp. Och för att få konditionen på topp så behöver vi främst kunna rida ut och galoppera. Sen muskel arbetet kommer jag självklart börja med från skritt. Eftersom Divan är en häst som kommer igång bäst i galopp efter framskrittningen samt att galopp sliter mindre än trav så kommer vi gå över till galopp relativt snabbt, och inte nöta så mycket i trav innan hon byggt upp sig lite mer. 
 
Så nu i dagarna ska jag försöka pussla ihop ett nytt träningsschema till Divan, så börjar vi köra på det i stället! Lägger upp det här och visar när det är klart så får ni se! Det tar tid att göra ett schema, då jag är väldigt nogrann och vill att allt ska bli så varierat och bra som möjligt. 
 
Bild från de första dagarna på sommarbetet! 

Positivt tänkande

Idag när jag skulle hämta Älling så regnade det, regn får ofta en väderprovocerad människa som mig att bli lite negativ. Tänkte att det hade vart skönt om jag inte hade vart dagmatte just idag och fått slippa gå ut i regn och kyla idag. Men sen kom jag på mina egna tankar, varför kan jag inte tänka det positiva? 
 
Så då kom jag på hur glad och hur bra det är att jag har Älling att hämta och vara ute och motionera med på dagarna, för det första får jag faktiskt betalt för att ha en hund på dagtid (det är egentligen typ min dröm, har alltid velat ha hund!), och för det andra så medför vovven att jag rör på mig väldigt mycket om dagarna, trots humör, trots väder och vind. Vilket jag annars hade hoppat över och framför allt verkligen inte gått och sprungit så mycket som jag gör, men det är ju hur bra som helst att jag gör det! 
 
Sötnosen som dock smygsover i sängar & soffor fast han egentligen inte får, men han är ju väldigt söt när han ser oskyldig ut.. 

Världens godaste cheesecake

Jakob och jag ville baka något i söndags och jag kom då ihåg att min mamma förut brukade göra världens godaste hallon cheesecake, så efter att letat upp ett recept som var nästintill exakt likadant som jag mindes det så åkte vi och handlade för att sedan börja baka. 
 
Cheesecake är inte så svårt att göra faktiskt, det gick väldigt snabbt! Och det blir så himla gott, för att den ska bli som bäst behöver den egentligen stå typ över natten i kylskåpet, men vi tog ett smakprov bara efter några timmar och den var riktigt god då också! 
 
Receptet på den är: 
 
Botten: 
250 g digestivekex
100 g smält smör

Krossa digestivekexen och blanda med smält smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i 180 graders ugnsvärme, mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
 
Fyllning 1: 
400 g Philadelfiaost
200 g hallon
3 ägg 
1 1/4 störsocker
 
Kör ingredienserna till fyllning 1. i matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 25-30 minuter.
 
Fyllning 2: 
3 dl creme fraiche 
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Blanda ingredienserna till fyllning 2. och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt svalna helt innan kakan stjälps upp. Låt gärna stå i kylskåp över natten. 

 

Som hittat!

Igår i Erikslund så fyndade jag en mysig och fin kofta till ett otroligt pris, 49 kr betalade jag för den! Den har kostat 299 kr, så ett riktigt fynd! Ett sådanhär kap känns extra bra när man kommer hem med, inte slösa på pengarna här inte! Köpte den inne på Rut & Circle.
 
Sen fick även en vinröd halsduk från Gina Tricot följa med hem, jag har fått dille på just vinrött nu inför hösten. En dag så kom jag på att jag passar väldigt bra i vinrött och sedan dess är jag på jakt efter vinröda kläder haha! 
 

Ser fram emot November!

Jag gillar verkligen inte kyla, mörker, höst och vinter, så rubriken kan kännas lite felplacerad. Men faktum är att jag nu längtar tills november för att jag ska till Friends Arena och hänga på Sweden International Horse Show en hel dag!!! ÅHHHHHHH! Jag har vart där en gång innan när det var på Globen, det måste ha vart 2008 eller 2009? Länge sedan i alla fall! 
 
Ska dit med min älskade pojkvän faktiskt, han är galet bäst vilket ni nog har förstått vid de här laget haha! Detta blir som en 1 år och 7 månaders present till mig sa han haha, eftersom dagen innan vi åker dit är våran dag. Det ska bli sååå himla roligt att få åka dit med honom, kolla på massa underbara shower, dressyr och hoppning i världsklass och möjligtvis shoppa lite! 
 
 

Puh!

Klockan är strax tolv och jag har redan hunnit med 7 stycken intervaller i en lång och brant backe som kallas för pilotbacken. Och så har jag även powerwalkat 6,5 kilometer för att hämta Älling (som hunden heter). Rätt så grym alltså! 
 
Än är det inte slut, nu har jag en liten "paus" hemma, men efter lunch ska vi ut på en lång promenad jag och Ä, vilket brukar bli så där 5-7 kilometer. Och sen ska jag lämna hem honom igen, 6,5 kilometer till alltså! Men då tror jag att jag tar cykeln så jag kan cykla direkt till stallet. Inte konstigt att jag börjat gå ner i vikt när jag rör på mig så här mycket om dagarna! 
 
Sedan väntar Divan, som ska skrittas med ryttare på i 35 minuter på grus och gräs, och dessutom är det äntligen dags att korta tyglarna och börja bygga upp lite muskler! Troligtvis kommer hon vara rätt stel och motvillig, men det är bara att jobba på! Keep going, never give up! 
 
Dagens spring outfit! Linne från Stronger , sport bh på H&M, löpartights från Gina Tricot och världens skönste och finaste skor från Asics modell Gel Kayano 20

Shopping till stallet @ Ikea

Idag tillbringade vi några timmar på Erikslund shoppingcentrum, jag, Jakob och hans mamma. Inga stora inköp inte, en kofta och en halsduk hängde med hem i klädesväg, tänkte fota och visa imorgon! Och från Ikea så blev det en del små plock, ljus och sådär 4 underlakan till våran säng i olika färger, beige, vit, grå och svart. Dra på lakan är helt klart de bästa! 

I alla fall, det här under är små saker jag köpte med mig som ska med till stallet faktiskt. Två diskborstar för 3 kr/styck, alltid bra att ha till hinkar, vattenkopp, leriga hovar osv. Ett skohorn 5 kr, så jobbigt att få på skor utan att knyta upp dem i stallet men nu problemet löst! En ny kopp, 15 kr. Den gamla har Alwa haft på vift och den har blivit för äcklig... Och till sist, en ny klocka till stallet! Vi har haft en vid uppbindningsplatserna men efter att den aldrig funkade ett tag plockades den bort. Vilket typ alla stört sig på eftersom man alltid kollar upp på den, fast den inte är där. Så för några dagar sedan pratade vi ett gäng i stallet och sa "det är väl bara att någon köper en när de är på ikea nästa gång!", så idag när jag passerade klockorna, högg jag tag i denna perfekta stallklocka, 19 kr! ;) 

Ostmys

Hej på er! Har inte orkat/haft tid till bloggen de senaste dagarna, men tänkte kika in nu och säga hej i alla fall. Jag tror jag börjar bli sjuk, är så otroligt trött och har huvudvärk.. Men tidigare idag så orkade jag hålla tempot, skrittade först ut på Pelle tillsammans med Divans ägare Sara och Divis! Mysigt även om det blev en kort tur och även i lite regn.
 
Sen kom Jakob till stallet så hjälpte vi till i några timmar inför den stora tävlingen som kommer hållas där nästa helg. Vi körde blandanat upp saker till terrängbanan, första gången vi fixade allt med ett hästsläpp och körde själv, så vi var grymma! Skurade flaggstänger och skottade ridhuset kanterna. 
 
Nu ska vi hugga in på lite roliga ostar som jag köpte med mig hem igår från Elisabeths ostbod, man fick även med en marmelad och lite kex och så köpte jag även till en korv. Så nu ska det smakas på, förväntasfull! Medan ska vi spela lite kort innan vi intar soffan och kollar på serier. Mysig lördag! Vad har ni för er?
 
 

Det gör ont, för ont.

Idag är en dag då jag saknar, minns och är rädd för framtiden. Jag hittade nämligen fram en låt som liksom tillhörde "min" första häst, Melissa. Och den har spelats ca 10 gånger idag, vid frukosten, på hästryggen, på cykeln och så nu. När jag hör den så börjar jag känna. Tårarna tränger sig på i ögonen och det bildas en klump i halsen. Men vad känner jag? Om 3 dagar är det 4 år sedan Melissa lämnade jorden, det är inte så att jag tänker på henne varje dag längre. Tiden läker alla sår så att säga.
 
Men jag minns och jag saknar just idag, jag saknar allt vi var. Jag saknar att vara 14 år och att känna att hela världens krestar runt Melissa. Hon har satt djupa avtryck i mitt liv. Hon var väl också anledningen till att jag valde att ta chansen att fortsätta kämpa med Divan.
 
Apropå Divan. Den stora, skruttiga, underbara och tokiga fuxen som nu äger en stor del av mitt hjärta. Hon är 24 år, hon blir inte yngre. Folk säger att man aldrig ska sluta kämpa, aldrig sluta drömma. Men hur lätt är det att skaffa mål och drömmar tillsammans med någon som man vet aldrig kommer, trots hennes envishet, klara av det igen. När de tankarna kommer upp, känns det som att få en stor smäll i ansiktet. Trots det fortsätter jag. Jag gör schemat att följa, planerar och kämpar dag ut och dag in. Hennes saker är alltid rena, benen lindade och man har fått höra många gånger att hon är en av de glansigaste hästarna i stallet. Det är ingen slump som ligger bakom det, det är kärlek. Kärlek från mig. 
 
Nu forsar tårarna ner. Men jag måste fortsätta skriva, måste få rensa min tankar och känslor. Jag har insett hur mycket av hela mig jag lagt ner på dessa två hästar. Som 14 åring var det inte lätt när ens enda betydelse i livet slets i från än. Men jag skulle inte säga att nu, som 19 åring och med andra viktiga huvudpersoner i mitt liv, att det känns lättare. Tanken på dagen Divan lämnar mig, dessutom utan någon att kämpa vidare för, som Melissa gav mig, gör mig rädd.
 
Jag har levt med och för hästar sedan jag var 7 år. Jag har alltid vart den som fäster mig och tror "förevigt" tillsammans med de stora, underbara, djuren. Helhjärtat eller inte alls. Pelle, som är Alwas häst som jag rider just nu då hon är bortrest, fick mig just idag att förstå, att det är verkligen allt eller inget som gäller för mig. Jag kom på mig själv med att hålla honom på avstånd för att jag vet att det bara är över en veckastid och inte alls vara så engagerad som när det gäller Divan. Han fick mig att inse att när Divan lämnar mig, lämnar jag ridsporten och de djur som jag spenderat i princip hela mitt liv med. Jag kommer aldrig kunna vara medryttare eller liknande igen som jag var som yngre. Och egen häst är inget alternativ. 
 
Det är det som gör ont. Att inse att en så stor del av ens liv, och som har vart mitt liv i så många år börjar gå mot sina sista kapitel. Att jag i framtiden kommer släppas ut i ett helt nytt liv, ett liv där ordet häst inte står före tjej.

 Melissas låt hittar ni här. ♥
De två hästar som alltid kommer finnas kvar i mitt hjärta. ♥

Breakfast

Godmorgon! ♥ 
 
Jag sitter och äter en GOD frukost idag, så glad haha! Jag är frukostälskare x100 och en tråkig eller "dålig" frukot kan göra min start på dagen sämre, faktiskt! Men igår var jag och handlade så idag startar dagen toppen bra, lite tidigt dock. 
 
Regnet bara väntar på att börja ösa ner ser jag på molnen där ute, men de väntar väl på att jag ska gå ut först såklart! Jag ska iaf cykla till stallet så fort frukosten är slukad, vill hinna med båda hästarna idag på förmiddagen och sen hämta vovven mitt på dagen och sen lämna tillbaka honom vid fyra tiden. Idag ska jag åka hem till mamma och familjen och sova en natt, så då måste det planeras upp för att det ska kunna gå!
 
Vi hörs senare, nu måste jag skynda mig lite. 
 
 

Back on Track

Nu när jag börjat gå och springa så mycket så har jag såklart, bara efter två dagar fått ont i benhinnan i vänster ben igen. Men jag vet ju att det kommer inte bli bättre av att vila direkt och därför klickade jag hem ett back on track vadskydd idag så fort jag vaknade.
 
Har funderat på det länge, men det har aldrig blivit av. Men jag tror verkligen på att det är en bra investering till mig och mina benhinnor efter vad jag läst. Vill att den ska komma typ NU, för smärtan är inte direkt härlig men det är bara att stå ut och fortsätta framåt! 
 
 

Livet springer på

Godmorgon! Ja, som sagt det var fullt upp i går också, hinner eller orkat inte blogga på kvällarna då. Efter att ha gått 1,2 mil med hunden, cyklat 4 km, ridit en häst och promenerat med en häst, vart på stallmöte och tränat överkropp så var klockan 21.00 och då hade jag ett rum i pappas gamla lägenhet att åka och tömma innan kvällsmat och sömn, suuuuuuuck! Men det gick bra! Och med massa frukt och olika drycker som energipåfyllning så överlevde jag rätt så bra, men innan jag hittat bra mellanmål så höll jag på att börja gråta inne på Ica då jag var så trött och hungrig. 

Pelle var jätte fin att rida idag, så det var jätte kul! Och Divan är lite jobbig då hon är brunstig men vi gick en sväng om i skogen innan stallmötet. Och när rummet skulle tömmas var det ingen ordning och reda direkt, kastade bara i alla saker jag skulle ha i olika påsar så idag blir det till att sortera! 

Ska äta frukost snarast och sedan fixa lite här hemma innan jag hämtar vovven, och tar med honom till stallet. Idag har jag bara en häst, Pelle, och han ska longeras så passar på att testa hur vovven tycker det är i stallet när jag slipper lämna honom någonstans. Helst skulle jag behöva handla också eftersom jag inte hann med det igår. Sen tror jag faktiskt jag ska försöka ta det lugnt, fräscha upp mig och vara en bra flickvän ikväll, och inte en som kommer hem tio på kvällen, stinker häst och svett, som kastar i sig maten framför tv och sen är klockan läggdags för länge sedan. Nej, idag får de bli nya tag! 




Att göra idag

Mycket på schemat även idag, lär vara helt slut ikväll också! Ska försöka koppla av med ett mysigt, varmt bad och lite serietittande innan läggdags ikväll. Om jag inte är helt slut förstås, då blir det sängen på direkten! Vädret är inte direkt på min sida idag heller, har redan promenerat i regn idag och fler regnpromenader lär det bli. Men när man har sällskap och vet att man måste gå ut så känns de ändå rätt lugnt och mysigt. 
 
♥ Hämta vovven, 60 minuters promenad tur och retur. Check! 
 
♥ Gå lång promenad med vovve mitt på dagen, ca 60 min. 
 
♥ Träna överkropp enligt träningschemat. 
 
♥ Lämna vovven, 60 minuters promenad tur och retur. 
 
♥ Handla frukost och mellanmål. 
 
♥ Fixa stallet + Pelle ska ridas och Divan ska promeneras. 
 
♥ Stallmöte 19.00. 
 
♥ Rensa ut saker från mitt rum hos pappa och ta med.
 
Nu ska lunchen ätas innan vår långpromenad! Jag är sååå glad över att jag har matlådor att äta till lunch numera varje dag, hade inte klarat mig annars!
 
 
 
 

Gårdagens fullproppade dag

Puh, HEJ! Alltså tiden vart tog den vägen?! Tror ni jag vart chockad av att Jakobs pappa stod utanför dörren till sovrummet och sa "Felicia, klockan är tio! Vad gör du?!" och mitt nyvakna svar var "sover...." innan jag hörde att klockan var tio och jag snabbade mig upp ur sängen. Alltså gårdagen tog ALL min energi. Från 06:50 till 22.00 var det fullt fräs ungefär. Och att bara göra saker som kräver fysiskt arbete med kroppen det tar ju allt på krafterna. 
 
Hade som sagt min första dag med vovven igår, hämtade honom vid tio och sen var han hos mig fram tills klockan fem, så bara med honom gick jag 2 timmar och 20 minuter, och promenaden för att lämna honom gjordes i spöregn och med en mobil som la av. Jag skulle ringa Jakob så han skulle komma och hämta mig när jag lämnat hunden och så skulle vi direkt till stallet. Som tur var fick jag igång mobilen igen ungefär 1 min innan den tog igen, han iaf ringa Jakob. 
 
Vi åkte till stallet och där blev det fullt fräs, alltså jag tycker det är jätte kul att Jakob hänger med till stallet och han kan hjälpa till med en del men sen är det även mycket en icke-hästmänniska också inte kan göra. Och eftersom vi skulle ha med båda hästarna upp till ridhuset för att rida tillsammans så blev det sååå stressigt för mig. Fram med ena hästen, borsta den, in i boxen med den igen, ut med den andra, borsta den, sadla två hästar, tränsa, sätta på skydd. Puh, sprang fram och tillbaka och skjutsade Jakob som vakt mellan hästarna när jag var hos den ena haha. 
 
I all hast glömde jag såklart Pelles gramman och han vilade igår, vilket betydde att han var lite dampigare än vanligt haha! Jag som inte hade ätit sedan klockan tolv på dagen också + hade stressat så mycket hade inte allt för mycket tålamod, men vi tog det lugnt och övade på halter, och skrittade mest. Kontrollerade stegen, gjorde halvhalter, flytade massor för skänklarna osv. Kändes som ett lite sådär ridpass, han la dessutom tungan över bettet två gånger, så visst blev man lite trött haha. ;) 
 
Sen blev det full fräs hem och kasta i sig välbehövd mat, duscha och sedan mysa ner sig fram för tv för att kolla på idol med tända ljus, pyjamas, melon och favoritkillen. ♥ Dessutom körde jag första träningspasset av träningsschemat mitt på dagen, benpass och ja, benen blev som spagetti. Tufft var det! 
 
haha, muppbild från Paris!

Fina lilla kompisen

Sådär ja, kom hem för en stund sedan efter att ha hämtat lilla Ä. Det gick jätte bra och han var riktigt taggad på att hänga med ut, men nu här hemma hos oss är han lite orolig. Allt är ju så nytt, huset och människorna. Trots att detta bara är andra gången jag träffat honom så tyr han ändå sig till mig när det är lite läskigt. Om några dagar ska han nog känna sig hemma även här på dagarna! 

 

Village Candle

När vi var på Paprika igår fick Jakob med sig ett nytt Village Candle hem också, ett lite höstigare som luktar hur gott som helst! Vi tände det igår när vi kollade på serier och hela rummet luktade så himla mysigt och gott sedan, rekommenderar verkligen doften "Vanilla Sandalwood". Har ni någon favoritdoft på doftljus? 
 
 

Fullt upp!

Godmorgon! Min fullspäckade vecka har börjat! Jag har ju nämligen två hästar och en hund den här veckan. Japp, ni hörde rätt. I lördags var jag och träffade ägaren och hunden och det bestämdes att jag ska vara dens dagmatte fram tills jag får ett jobb. Och jag älskar hundar (eller okej typ alla djur) och har alltid velat ha en hund, så ni kan ju tro att jag är glad även om det bara är över dagarna!
 
Så måndag-fredag från förmiddagen till runt 5-6 tiden har jag en pigg och sprallig pinscher som kompis. Det bästa är just att han måste röra på sig en hel del, för när jag sitter hemma ensam på dagarna så är jag enbart i stallet eller så sitter jag just bara hemma och gör ingenting, så det är jätte skönt att nu få en anledning till att jag måste gå ut på långpromenader och springturer varje dag! Får även träna lydnad, agility, spårning och lite allt möjligt med honom, alltså en hund som passar mig perfekt! 
 
Däremot är det första dagen idag, och han är inte helt säker med andra hanhundar samt inte jätte van vid hästar. Så jag vill inte ta med han till stallet innan vi känner varandra, vilket gör att hästarna får vänta lite idag. Ska vid tio tiden hämta vovven, sedan väntar en lång promenad med vovven och hemmaträning för mig under dagen då jag gått med i Louise Björkmans åtta veckors hemmaträningsprogram! Och sedan vid fem tiden ska jag lämna tillbaka vovven för att sedan bege mig till stallet igen, tillsammans med Jakob. Han sa nämligen att han ville vara med mig oavsett om han så fick hänga med till stallet, så söt! Och så ville han skritta Divan medan jag rider Pelle, alltså har jag världens bästa kille eller? Så vi ska rida tillsammans ikväll och fixa allt i stallet. :D
 
Köpte lite hjärtformat belöningsgodis till hunden igår, måste fjäska lite. ;) 
 

Söndagskväll

Imorgon är det fullspäckat schema, troligtvis resten av veckan också! Så jag får allt planera och göra scheman för dagarna nu för att allt ska gå ihop sig, tänkte berätta imorgon bitti om en rolig nyhet i mitt liv! 

Har spenderat kvällen med hämtmat framför serier tillsammans med Jakob, och vi ska väl gå och lägga oss nu.. Tidiga kvällar blir de ofta nu för tiden, men de går an när man har mycket som väntar dagen där på och när klockan ringer tidigt. 

Puss och godnatt på er! 



Effol hovolja

Nu under sommaren fick Divan en ny hovolja, denna gången testade vi något nytt då den gamla inte givit resultat. Men denna från Effol är verkligen jätte bra!
 
Divan har små sprickor i framhoven och hovarna är oftast torra, men nu har jag använt den här hovoljan ca 5 gånger i veckan i några veckor och jag märker redan resultat. Hovarna är mycket mindre torra och det ser ut som att sprickorna minskat! Så den rekommenderas verkligen!
 
 

Fruktfint

Idag var jag och Jakob iväg på en "shopping" vända till Ö&B, Rusta, Åhlens, Paprika och Maxi. Lite små saker följde med hem, men en sak jag bestämt mig för att jag ville ha var ett fruktfat där det alltid ska finnas fin och färsk frukt. För det första så ser det ju väldigt fint ut och sen gillar jag att det finns goda frukter hemma om man vill ha. 
 
Så vi letade reda på ett fruktfat, hittade ett passande på Paprika i en silvrig färg vilket passade perfekt bredvid den silvriga ljusstaken på kistan i våran halll/köksdel. Och så inhandlade vi lite goda frukter på Maxi.
 

Minikräftskiva

Igår hade vi som sagt en liten kräftskiva här hemma, mysigt! Men senare på kvällen blev det allt kyligt ute tyckte jag, så det märks verkligen att det börjar bli höst nu. Så Jakob och jag flydde in och spelade playstation istället haha, sen blev det sovdags relativt tidigt. 
 

 
 

Sunglasses

Vet ni vad?! Mina älskade chanel solglasögon gick sönder för någon vecka sedan, sådan sorg! Men nu har nya solisar anlänt, och tja, de är väl inte lika perfekta som de förra men jag köpte dem just för att de faktiskt var så lika de förra haha. Tycker jag passar bäst i såna här modell på solglasögon! Ska väl ha de har tillfälligt tills nästa sommar då det blir att köpa ett par som jag gillar lika mycket som de förra. 
 

Läderbalsam i sprayflaska

Sedan jag hade storstädning bland ALLA hästsaker i somras så fortsätter jag att vara noga och försöker hålla allt rent och snyggt. För att underlätta vardagen så köpte jag ett läderbalsam i sprayflaska, och det är verkligen något jag tycker alla borde ha! Det är inte alltid man har tid med att rengöra, fetta in och stå och putsa länge på allt läder.
 
Det här läderbalsamet från Prevent - Trikem Sport är perfekt som vardagsputsningsmedel! Försöker putsa sakerna efter varje gång de har används nu, det är mycket roligare när allt är rent och snyggt när det ska användas. Och med läderbalsam i sprayflaska går putsningen betydligt snabbare, lädret blir rent, fint och håller sig mjukt. Verkligen ett stort tips för att underlätta vardagshanteringen av alla träns, sadlar och stövlar. 
 
 

Hur kan det vara "förbjudet" med rosa på fuxar?

Kolla bara på min Diva, hon bär upp rosa bättre än bäst ju! ;) Rosa klär en diva som henne, oavsett om hon är grå eller orange.

Han är allt underbar!

Godmorgon! Eller förmiddag är väl bättre sagt. Det är helg och den startades allt på bästa sätter igår, när jag kom hem till Jakob sa han att han hade en överaskning till mig, så följde med han ut på baksidan och där i gräset hade han lagt ut en filt, kuddar att sitta på, tända ljus, vindruvor, ost, skivad avokado och skivade päron och så en flaska mousserat vin, en jag tidigare sagt att jag ville ha, gulle! 

Men vet ni vad? Det sötaste av allt, var att han hade vart till Åhlens och köpt den där perfekta serveringsbrickan i marmor till mig!! Alltså, åhhhhhh! Han är för bra min älskling! Sen på kvällen fortsatte det mysiga, vi åkte nämligen ut till Bredsand, våran stads strand, camping och restaurang vid vattnet. Så åt vi där en sista gång för sommaren, Jakob hade bestämt att vi skulle äta deras Tapas som jag velat testa under sommaren men det har inte blivit av. Det var jätte mysigt! Tapasen bestod av hummer, chiliräkor, musslor, oliver, lufttokad skinka och vitlöksbröd. Åt även en toast skagen till förrätt, standard haha!
 
Jakob föräldrar var också med så vi hade en trevlig kväll med utsikt över vattnet. Skippade efterrätten där och åkte förbi Coop på hemvägen och köpte med oss en ost, salami, kex och lite smått och gott! Natten var mindre mysig dock, då Jakob legat och snarkat en massa då han är lite förkyld... Så jag har inte sovit sedan 03.45. Från 05 låg jag och lyssnade på musik för att slippa höra på snarkningar, hittade en spellista på spotify som man skulle lyssna på när man skulle sova, men nja. De var typ fågelkvitter och djungelkänsla, blev mest rädd haha! Så det fick bli min lugna lista med kärlekslåtar, då kunde jag iaf koppla av och halvslumra lite fram tills klockan sju. Woho! 

Senare idag ska jag göra en spännande grej och sedan ikväll blir det kräftskiva med Jakobs föräldrar + morbror + hans tjej. 

 

Städdag

Sådär ja! På väg hem till min älskling nu, blev inget stallbesök då städningen tog över mitt liv. Alltså jag fattar inte hur lång tid det tar att städa, först röjde jag i en garderob jag har, där jag under åren bara lastat in massa skit som aldrig används. Slängde hur mycket saker som helst, bara de tog ju 2 timmar. 

Sedan hade jag lovat att städa i huset också, städade enbart nedervåningen men det tar sååå lång tid. Galet. Tur att Relationspodden med Bingo och Katrin finns, två avsnitt under städningen hann jag med, men de är för härliga att lyssna på ju! Har inte hunnit är något idag för att jag städat så mycket, hehe inte bra för stackars Jakob som väntar på en snäll flickvän som ist är ett hungrigt monster..

I alla fall, nu får bloggen lite ledig från mig en stund, så vi hörs när vi hörs helt enkelt! 

Blött nyduschat hår men jag gillar min tröja! Har fått den av mamma faktiskt! 

Mysan ♥

Hon är för underbar den här hästen, sådan stor personlighet och så gudomligt söt! 
 

Uppmuntra framåtbjudning

Divan är en häst som helst av allt bara vill stå stilla, äta och få uppmärksamhet. Att springa i onödan är det inte värt, t.ex. i hagen när de andra hästarna kommer i full galopp för att de vill komma in så kommer Divan lunkandes långt bort, ibland tar hon några få trav steg i början innan hon inser att det inte är någon idé att springa, hon får ju komma in ändå. ;) 
 
Men det är förstås lite jobbigt att rida en sådan häst, som inte har större lust att gå framåt. Det ger inte mycket att försöka driva henne framåt med skänklarna, då får man driva exakt hela tiden, vilket inte blir roligt för någon av oss. Så för att få henne att lyssna mer framåt och vilja öka farten så är det en del att tänka på.
 
Först och främst hjälper de inte att skänkla för kung och fosterland, utan de enklaste sättet är att trycka/gnugga med skänklarna, typ som att man kittlar henne på magen, då ökar hon oftast. Men sedan är det även självklart att hon inte håller den önskade hastigheten en längre stund, men det som då är viktigt är att inte sitta och mana på henne hela tiden. Utan när hon går framåt, låt henne gå, ostört. Så fort hon sänker farten igen, ja då "puttar" man på. Som en gunga ungefär kan man tänka sig, när gungan gungar så snabbt man vill så gör man inget, men börjar det gå för långsamt ja då puttar man på och sedan låter man den vara igen. Så får man tänka med hästar också. 
 
Det som är viktigast är ändå beröm, nu när jag sätter igång henne igen så är jag jätte nogrann med just beröm. Det ska löna sig att gå framåt, det ska vara roligt och hon ska känna att hon gör rätt! Många bara skänklar och skänklar, för hästen ska ju gå framåt. Men det är inte riktigt en långsiktig lösning. Nu när vi bara skrittar vill jag att hon ska skritta i ett friskt och raskt tempo, vilket hon inte alltid håller med om. Så när jag ber henne öka, så börjar hon trava ibland istället för att skritta snabbare då det är enklast för henne. Och just nu, i detta stadium, är det då jag berömmer som mest! Varför? Jo för att jag ber henne öka och hon svarar med att öka till trav, alltså ännu snabbare än vad jag bett om. Men det betyder att hon har lyssnat på vad jag ville samtidigt som hon frivilligt bjudit ännu mer framåt! 
 
En sak som är lite klurig är att jag förut brukat först sakta ner henne när hon börjat trava och sedan berömt, men vad berömmer jag då? Precis, att sänka farten. Så nu är det noga med att tänka på att fast jag ber henne att skritta ännu snabbare och hon börjar trava, så måste jag ösa på med beröm när hon travar, och sedan kan jag be henne sakta ner. För det är då jag uppmuntrar framåtbjudning, hänger ni med? Tillslut förstår hästarna vad de får beröm för och ökar betydligt enklare farten, även de mest bekvämaste hästarna!

Hoppas ni förstod hur jag tänker, lite luddigt inlägg kanske. Men det är så här jag jobbar med Divan just nu! 
 
 
 

Godmorgon världen, vilken underbar dag!

Godmorgon! Dagen har börjat och jag är vaken, sådan tur! Nu under förmiddagen ska en del jobb sökas och så ska jag försöka rensa bland massa saker jag har i alla skåp. Sålde min lilla kompaktkamera på Tradera igår, och det var såå kul att sälja saker ju och få in en del pengar så nu är jag på hugget, ska rensa bland alla mina saker + hästsaker för att kunna sälja mer haha! 
 
Sen i eftermiddag ska jag troligtvis till stallet en sväng för att säga hejdå till Alwa som ska bort till Skåne igen under 3 veckor.. Och sedan ska jag hem till Jakob, det är ju fredag idag och vi har en hel helg framför oss att spendera med varandra! ♥
 
Förresten, jag började kolla på en ny serie igår. Make it or break it - så himla bra fast jag bara kollat på två avsnitt är jag fast! Den är så peppande och jag blir verkligen taggad på att just bli grymt bra på något. 
 
 

Cozyyy

Godnatt säger jag nu, inte för att jag ska sova men detta blir sista inlägget för idag. Idag är jag hemma på riktigt, och alltså det är ändå otroligt mysigt. Tänk att jag bara för ett halv år sedan bodde på heltid hemma och typ träffade Jakob på helger? Nu bor jag hos honom (och hans föräldrar..) och spenderar 1-2 nätter hemma per vecka. Knasigt det dära. Jag är jätte glad över att jag har chansen att bo och tillbringa så mycket tid med Jakob, vi har just dessutom fått hela övervåningen för oss själva och fått göra om allt där uppe.Men vi är ju trots allt vuxna människor nu, 4 vuxna personer under ett och samma tak kan bli påfrestande ibland om ni frågar mig. Så då är det skönt att komma hem, ha sitt egna flickrum att känna sig liten hos mamma. 
 
Jaja, nog snackat om det! Jag har ställt in mig på att det är höst nu, så jag tände precis lite ljus, och har fixat en kopp med varm choklad. Ska efter det här inlägget är klart krypa ner i pyjamas i sängen och bläddra i H&Ms höstkatalog, samt skriva ner lite tankar och planer i mitt lilla block. Sedan får min myskväll avslutas med en serie eller film och sedan läggdags. Puss på er! ♥

Bild på mig och min kärlek + ljuset som luktar som HAN är tänt. Kärlek. ♥
 
 
 

Livet efter dig - boktips!

Vill ge er ett boktips faktiskt! Denna boken heter "Livet efter dig" och är skriven av Jojo Moyes, jag hade inte hört talas om den då jag knappt läser böcker förutom på sommaren. Men den här boken fick jag med när jag köpte en ELLE tidning, och många verkade tycka att den var hur bra som helst så jag valde att läsa den. 
 
Och jag blev fast! Jag älskar den här boken, jag kunde läsa i sträck, ville inte lägga ifrån mig den. Den var sååååå bra! En beskriven av boken är "En kärlekshistoria som får dig att gråta, skratta och bli arg allt på en gång" och det är en toppen beskriven, jag kände verkligen massor av känslor under läsningens gång. Rekommenderas starkt! Finns bland annat att köpa för enbart 44 kr på Adlibris
 

Dagens stallhäng

Idag startades stalldagen vid tiotiden och Alwa och jag fixade i ordning våra hästar, när de var klara fick Divan gå in i sin box och äta hö medan Pelle var redo för en ridtur. Alwa fotade mig och Divan igår så idag var det min tur att stå bakom kameran, eller snarare kamerorna efter jag fotade/filmade med min och även med Alwas kamera! 
 
När Pelle var färdig riden och fotad så tog vi en fikapaus innan det var dags för Divans promenad. Vi gick genom allén från gården (grusväg), sen upp på gångvägen (asfalt) och gick på den ett tag in mot stan, vände sedan och gick sista biten hem på en stubbåker (typ gräs), så alla underlag vi skulle gå på idag hann vi med!

Divan var dock inte alls så härlig idag, hon ville först inte gå med. Hon bara gick långsamt och krånglade, sen vid unghästarnas hage så blev hon jätte rädd och stressad. De körde nämligen galopprejs just när vi skulle gå förbi (fast vi gick på åkern som var på andra sidan vägen), Divan som är känslig för sådant stressade upp sig fast de var en bit i från. Men det slutade bra! Sen fick hon käka i boxen och stå inne en stund till innan hagen väntade. 
 

Min prinsessa ♥

Springelispring

I måndags var jag, Alwa och Jakob ute och sprang i Gånsta spåret. Vi tog det lugnt, när jag pausat från springningen måste jag mjukstarta annars får jag ont i benhinnorna och höfterna på momangen. Alwa hade aldrig sprungit 3 kilometer, så med pepp och lite smisk på vägen så klarade hon det! GRYM! 
 
Igår fick jag för mig att jag hade tråkigt och tänkte gå ut och springa en kort vända på alla gångvägar, precis när jag skulle bege mig kom Jakob hem från jobbet så han hängde på. Det var så kvavt och jobbigt ute så rundan blev allt rätt kort, 2,5 km endast hehe. Föredrar att springa i spåret där jag har ett tydligt mål framför när jag är klar eller inte klar. Men men, det är bättre att springa 2,5 km än att inte springa alls, eller hur?! 

När vi sprang, Jakob och jag körde vi så att man fick bestämma varannan sväng, när vägen delade sig. Rätt kul ändå, men vi sprang mest i en cirkel haha. 
 
 

Gårdagens Diva

Igår innan jag och Divans begav oss mot skogen för en 25 minuters lång skittrunda så tog Alwa några jätte fina bilder på oss! ♥ Har nästan glömt bort hur kul det är att ha fina nya bilder på sig och sin älskling, förut när vi stod i förra stallet och vi tjejer hade en större hästblogg så fotade vi ju otroligt ofta och man hade så mycket nya bilder hela tiden att man inte visste vart man skulle ta vägen nästan. 
 
Vi hade i alla fall en mysig skrittrunda, bra tempo och en pigg och glad Diva! 
 
Älskar min fuxis!
 
 

Krångel

Bilduppladdningen krånglar för mig just nu, går endast att få bilderna i miniatyr format trots att jag inte valt det. Jag ska strax iväg till stallet också, så tyvärr får bloggen stå tom tills jag är hemma igen, vilket dröjer ett tag. 
 
Såhär blir bilderna, hur jag än gör... 
 

Åhlens levererar

Spanade in en del höstnytt på Åhlens när jag var där och kikade runt i tisdags. Och jag kan säga att jag blev väldigt imponerad, höstsakerna är verkligen min smak och jag ville köpa med mig en massa saker hem.

Mina favoriter i kollaget här nedan är serveringsbrickan i marmor, älskar marmor och blev helt kär i denna lilla bricka. Tänk att ha den framme med lite ostar på i höst när man sitter och myser?! Sen blev jag tok kär i lampan i koppar, blev lite ledsen nu att vi precis fått upp vår lampa över köksbordet då den här är SÅ underbart. 
 
 

Pelleplutt

Printade ut lite bilder från filmerna, och alltså se bara hur fin han är?! Lilla Pelle har blivit en riktig dressyrpålle nu ju, och finare kommer han ju bara bli tillsammans med Alwa, de är ett perfekt team!

Biffig häst!

Baby lips

Dessa två ni ser på bilderna nedan är de jag använder mest på mina läppar, Carmex och Maybellines Baby lips. Carmex är grym verkligen, de kan sticka lite på läpparna ibland när man lägger på den upplever jag och det beror på att den verkligen verkar från djupet. Jag har ofta torra läppar och de är inte så mycket som fungerar för att göra de mjukare, men Carmex är nog det som funkat bäst! 

Sen har jag även en Baby Lips från Maybelline, den både mjukgör och ger färg. Trodde dock den inte gav så mycket färg så de var därför jag köpte en rosa, men man får väldigt rosa läppar om man använder den, så ofta använder jag den enbart om jag ska gå runt hemma eller ett tunt lager om jag ska vistas bland folk. Upplever att den ger mjukare läppar i alla fall, så den får plus från min sida! Ska nog införskaffa en till i en annan färg. 
 
 

Rosa + Divan = ♥

Bättre bilder kommer i framtiden, just denna dag bilderna togs spöregnade de ute så bilder på Divan och grimman inne fick duga.

 
 

Mer bilder från Ön

Tänk att de var 3 år sedan jag var där, nu får vi försöka åka dit igen snart för de var såå mysigt!
 

Divans foderstat just nu

Nu när Divan går på sommarbete så får hon enbart kraftfoder efter ridning och då i en mindre mängd än vad hon får när hon står uppstallad på box och det blir uppdelat på 3 gånger om dagen. Så just nu äter hon: 

♥ ca 3-5 dl havre
♥ 1 dl mineraler
♥ 1 näve krafft muskel
 
Och så har hon fri tillgång till saltsten i box och hage. Krafft muskel har hon precis fått börja äta så vi är på en invänjningsperiod just nu, därför får hon "en näve". Vilket sedan ska bli ca 1-2 dl per dag och då uppdelat på morgon och kväll. Men det blir när hon stallas in igen. Förhoppningsvis kommer fodret funka bra på henne och hon kommer kunna fortsätta att äta det under hela vintern. Hon är lite känslig och får lätt galliga ben, vilket hon fått av vanligt krafft pellets och lucern. 
 

New wallet

Köpte som sagt en ny plånbok idag på Åhlens, har velat haft en större igen ett tag nu så det var bara att passa på när jag väl råkade ha vägarna förbi just plånbokshyllan.
 
 
Den här blev perfekt då den har väääldigt många olika fack, och jag har väääldigt många olika kort som inte har fått plats i min nuvarande plånbok så nu ska jag fylla upp den här nya så alla kort alltid är med. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska fylla upp alla fack med, men det lär väl bli kvitton haha! 

Helt svart och "natural", känns bra att ha en sådan också då min andra stora plånbok är möstrad och vit. 

 
 

Provridit Pelle

Hallå där! Satt aldrig vid datorn igår kväll, och idag har jag inte hunnit med förrän nu då jag vart på information på arbetsförmedlingen och sedan kikat runt på stan en sväng, en ny plånbok och galgar till både mig och Jakob fick hänga med hem! 
 
Igår var det lite tråkigt väder så vi höll oss i ridhuset, och efter att ha skrittat Divan förhand nu i en vecka fick jag hoppa upp och skritta. Bara på långa tyglar så rätt tråkigt att skritta runt och runt i ridhuset, men skönt att slippa regnet! Så efter 25 minuters energirik skritt på Divan fick jag hoppa upp på Pelle en sväng. Nästa vecka är jag hästvakt åt honom hela veckan och jag har tidigare inte ridit honom på riktigt så det var skönt att ha Alwa på marken så berättade hur jag skulle rida honom. 
 
Det gick verkligen bra att rida Pelle! Och gud vad fin han har blivit, och så himla lydig! Jag har ju följt Alwa och honom sedan deras första dag tillsammans, och ja, det är en helt annan häst mot ibörjan, så Alwa har verkligen gjort ett otroligt bra jobb med honom. Med Alwas instuktioner och väldigt bra förklaringar från marken så kände jag in mig på Pelle väldigt snabbt faktiskt, stor skillnad mot att rida Divan men det gick ändå bra!
 
Möjligtvis är det som Alwa säger, att jag alltid är så lugn och mjuk vilket passar Pelleplutt väldigt bra. Ser framemot att få rida honom en hel del nu medan Alwa är borta, ska bli kul med lite variation mot att endast skritta Divan.
 
Alwa filmade med "min" kamera, Samsung NX30, så här kommer en film Alwa klippt ihop, ljudet funkar inte så sätt på något eget när ni kollar!

Soap dispenser & toothbrush holder

Här kommer ännu en sak (två saker..) som vi köpte nya när vi gjorde om på övervåningen, som jag gillar! Nämligen vår tvålpump och tandborstmugg. Förut hade vi bara en tvål i den plastförpackningen man köper den i samt en tandborstmugg som inte var så speciell eller vacker.
 
Det tog lång tid innan vi hittade några bra och matchande haha. Vi är rätt petiga, jag blev kär i en tvålpump och mugg i marmor, men efter lite omtanke så kom vi på att det var dumt att lägga ner så mycket pengar på just dessa saker. Så vi letade vidare, hittade massa fina... Men dyra.

Tillslut hittade vi dessa i sten på Jysk faktiskt! Och till ett bra pris, och jag tycker det höjde handfattet en hel del, blir så mycket finare med snygga prylar och som dessutom matchar! 
 

Helgen på ön

Vi hade det så himla mysigt i min sommarstuga på ön i helgen! Vi badade och paddlade runt med surfingbrädan en massa, och de finns 5 stycken nästintill tama gräsänder vid bryggan som vi matade massor och de kom fram och till brödet från händerna och simmade runt med oss när vi badade, nafsade på våra tår och sånt haha, jätte mysigt! 
 
På lördagskvällen hade vi kräftskiva bara vi två, åt småplock och kräftor, hade massa tända ljus och allt! Lite senare på kvällen så tog vi även med oss vår flaska bubbel och rodde ut en sväng med roddbåten i solnedgången. Det var så himla mysigt!
 
Övrig tid spenderade vi tid genom att spela spel, äta mat, sola, bada, fiska och åka båt! 
 
 

Hööks paket

Hämtade ut paketet från Hööks i Fredags! Allt var inom förväntingar, grimman hade jag ju redan sett eftersom Alwa har en likadan, men benpaddarna var nya för ögonen, och de verkar jätte mjuka och härliga. Och underbart med karborre knäppning så de sitter på plats när man lindar.
 
Bakpaddarna ser dock ut att vara lite stora, typ som att man ska ha de som stallbandage, vi får se helt enkelt. Ska testa allt idag! Om de är förstora får jag se till att sy om de lite, eller ja, möjligtvis inte jag, jag får muta någon annan. ;) 
 
Bilder på Divan i grimman kommer så småningom! :D
 

Bonjour!

Härligt med måndag! Ny vecka, nya dagar, nya saker att göra. Däremot är det mindre härligt att mitt hjärta fick stiga upp och cykla iväg till jobbet, efter våran helg på ön vill vi bara fortsätta vara tillsammans. Men det går icke!
 
Jag har i alla fall startat morgonen med ett kort träningspass här hemma. Jakob har nämligen börjat med lite hemmaträning innan jobbet på morgonen, bara några få övningar så han är klar på tio minuter. Så jag tänkte försöka haka på, fast efter honom då och med lite mindre reps. Känns i lite i armarna nu efteråt att jag legat lågt med träningen under sommaren hehe.. Jakob har i alla fall lite hantlar och annat hemma så det går ju göra en del enklare saker. Körde efter Jakobs schema idag, men ska fixa ett eget morgonpass schema så snart jag hinner! Det blev i alla fall en del armhävningar, bicepscurl, situps och..... haha något mer. Glömde bort vad de heter.. Aja funderar på att ta en springtur idag också, rätt så taggad! Älskar ju mina springskor som ni ser här under, så man får ju passa på att använda dem. 
 
Idag väntar en skrittrunda PÅ Divan! Woho :D Och även "provridning" av Pelle, ska nämligen vara Pelle vakt och ryttare under 1 1/2 vecka när Alwa är i skåne och jobbar igen. Det blir allt spännande, efter 4 år på enbart Divans rygg är jag ju inte allt för van vid pigga och känsliga hästar, men det borde nog gå bra efter några ridpass!
 

Orskov

Måste bara visa er Jakobs och min fina bordstabletter till vårt köksbord. Vi såg dem på Cervera när vi var där och kikade men de fanns bara en kvar oturligt nog. Blev så ledsen för det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Men efter lite sökningar så hittade vi dem på Royal Design för ca 75 kr styck. De är världens finaste på vårt bord! 
 
 

Vecka 2

På måndag börjar vecka 2 av Divans igångsättningsschema! Vilket inleds med att jag får slippa att gå med henne alla dagar, ska nämligen hoppa upp och skritta henne i tre av dagarna, och gå förhand två dagar. Härligt! När veckan är slut är vi uppe i 35 minuter, vi började på 20 minuter så det går allt framåt. 
 
Ska bli jätte kul att sakta med säkert bygga upp henne för att försöka ha henne på sin gamling toppform i vinter/höst! Men det är många veckor av uppbyggande och små ökningar som väntar, men inget emot det har jag. Tycker det är rätt mysigt att pyssla om henne x100 och bara gå ut och gå med henne också. Framför allt gillar jag att följa ett schema, perfekt för en planerare som mig! 
 
Nu fredag-söndag har hennes ägare + medryttare henne, samt så har hon en vilodag. 
 

Godmorgon!

Igårkväll hade vi liten trevlig och mysig grillmiddag med Jakobs kusin, bror och föräldrar. Vi satt ute rätt länge i mörkret med tända ljus, så mysigt ändå att de börjar bli lite mer höstigt ute! 

Idag ska jag och Jakob åka ut till min släkts sommarstuga, vi var där igår och fick instruktioner om hur allt funkar. Eftersom stugan ligger på en jätte liten ö utan el och vatten så är de lite speciellt. Man måste åka båt dit, sen har vi en batteridriven pump för att pumpa upp och rena vatten, samt gasol kylskåp + spis.

Så mycket att tänka på, men de ska bli vääääldigt mysigt! Jag har själv inte vart där på ungefär 3 år... När jag var liten var vi där nästan varje helg och bodde där på somrarna nästan. Så de blir jätte kul att få vara där med Jakob över helgen, bada massor och sitta på altanen och kolla på solnedgången.

Kameran hänger med ut men tänkte låta bli att blogga osv när jag är där ute.
Så vi hörs på söndag någon gång helt enkelt! 



Jag är inte så farlig som jag ser ut....

Igårkväll var Lurvan, familjens snart 11 åriga (!!!) kanin uppe på busstund i mitt rum. Jätte mysigt och hon fick faktiskt stå ut med att ha på sin en liten scarf och poser framför kameran haha. Hon är verkligen världens mest personliga och speciella lilla kanin. Har växt upp med henne då vi till jul haft henne i elva år, jag var liksom 9 år när vi fick henne, minns inte tiden innan Lurvan tillhörde familjen. 
 
Sötnosen ♥
 
 

Matlådor

Igår var vi i full gång med att fylla alla sex matlådor som mamma köpte till mig tidigare under dagen. När jag bor hos Jakob är det inte alltid jag får i mig lunch när alla jobbar/inte äter lunch, vilket kan bli en kamp för mig som måste ha mat regelbundet för att orka vara pigg och glad. Så vi kom på att det bästa är om jag har färdiga matlådor i frysen, att bara ta upp och värma på och sedan äta min lunch. Slippa laga mat osv. 
 
Så sagt och gjort, och igår gjorde jag och mamma spagetti och köttfärssås samt kyckling satay, så nu är kommer jag kunna vara mätt och glad i hela 6 dagar! Däremot kanske variationen inte blir på topp, men jag älskar framför allt satay så de kommer jag nog inte klaga över haha! 
 
 

För att det är han som äger mitt hjärta

Han som får mig att må bra, han som gör mig lycklig och han som gör livet underbart. 

Ville kika in och säga godnatt! Jag bloggar mer imorgon, har en hel del bilder från ikväll att visa faktiskt! Jag har precis avslutat en närmare 50 minuter långt samtal med mitt hjärta, vi har vart ifrån varandra sedan..... Igår morse. Haha, och vi saknar redan ihjäl oss efter varandra... Vi ses som tur var imorgon ❤️ Men de är rätt underbart ändå, vår kärlek, alltså. 

Nä, men godnatt på er! 

För att just du gör mig till världens lyckligaste tjej! 

Variation

Idag hade Divan passat på att göra sig fin, de har regnat lite så att rulla sig i en lerhög måste man ju bara göra.... Det tog ett bra tag att få henne ren men efter ett tag så var hon lika blank och fin som alltid! :D 

Så då var de bara att linda benen och bege sig ut på en sväng om, eller ja en promenad i skritt! Först var hon jätte dryg och gick och gnäggade hela tiden men sen ordnade de upp sig och vi fick en trevlig 25 minuters promenad i skogen och på asfalts gångvägen. Varierande underlag stärker hästen bäst! 

I stallet igen fick hon sitt kraftfoder och sen fick hon gå in i boxen och äta hö en stund innan hagen väntade igen. Nu har även första schema veckan gått, nästa vecka får jag sitta på henne i skritt lite! Sen dröjer de några veckor till innan vi börjar trava!

I stallet, på grusvägen, i skogen och på asfalten :) 

Tangle Teezer

Fick den här hårborsten av mamma igår, såg den på Taxfree på båten och ville så gärna ha en sådan. Har nämligen hört mycket bra om dem, men inte riktigt tagit mig tiden eller pengarna för att köpa en. Men nu så, självklart en rosa! ;) 
 
Testade den nyss och jag är verkligen positivt överaskad! Jag har väldigt tjock och svårborstat hår, men den är borsten bara flög igen håret och lämnade håret helt tovfritt och dessutom hur lent som helst?! Älskar den redan alltså, man behövde heller inte stå och borsta så många drag. Kommer enbart använda den här nu! 
 

Kryssningsstammisarna är hemma!

Hej på er! Vi kom hem rätt sent igår kväll från kryssningen, jag var alldeles för trött för att ens kolla på datorn så sparade det tills idag. Vi åt i alla fall smörgåsbord, alltid så himla gott! Förutom de varma förstås, de är då aldrig någon hit. Men de kalla och efterrättsbordet = stoooor kärlek! :D 
 
Så överaskade vi Andreas som allt blev förvånad  och glad över att vi plötsligt stod där på båten. För er som inte vet så är Andreas trubadur och har en orkester och ett band, vilket gör att han bland annat är borta rätt länge i bland på exempelvis kryssningsbåtar för att spela. Så när vi hade ätit och shoppade lite i Taxfree så var vi först uppe på soldäck och kollade när de spelade och sedan nere i baren där de också spelade på kvällen. 
 
Jag är hemma på riktigt nu tills på fredag (hemma på riktigt är alltså hemma hos mamma, annars är jag bara hemma så är jag hos Jakob haha), så efter att det här inlägget är klart ska jag städa mitt rum, fixa fler inlägg till bloggen, göra matlådor och sedan åka till stallet! 
 

Godaste drinken efter "Sex on the beach" dårå, Eckerö Passion!
 

Hemma från stallets morgontimmar

Promenad i skogen i lite svalkande regn med två fina hästar och en bästis, mys! Nu väntar duschen sen kryssning, höööörs! 

Man kan väl inte påstå att Divan är glad över att Pelle är hemma igen haha. 


Dagskryssning på G

Godmorgon! Har hunnit vara vaken i närmare en timme nu, Jakob har åkt iväg till jobbet och jag ska faktiskt snart också iväg. Fast till stallet. Anledningen till att de blir så tidigt är att vid tolv tiden så ska jag, mamma och min lillebror åka en dagskryssning för att överaska mammas man Andreas som vart iväg sedan i fredags och jobbat på båten. Han tror nämligen att mamma kommer till honom på lördag och har ingenaning om att vi är på väg idag! Överaskningar är kul! 
 
Men först som sagt vill jag hinna med Divan, och därför har Alwa och jag stalldejt redan vid åtta idag. Så tar vi med båda våra hästar på en promenad i skogen, mys! Uppdateringen idag kanske inte blir som vanligt då jag inte riktigt kommer ha tid för det idag, men vi får höras ikväll i sådana fall, ha en toppen dag! ♥ 

Bilder från senaste dagskryssningen jag var på, i mitten på juli faktiskt! Tillsammans med min pojkväns föräldrar + min mamma! Andreas jobbade såklart så vi fick hänga med honom när han hade spelpaus. 

Paris - dag 4

Dag fyra var söndagen och det var dags att packa ihop och checka ut, men vi lämnade kvar väskorna på hotellet för att kunnat ta till vara på dagen eftersom vi inte åkte hem förens på kvällen. Så vi gick upp mot gatorna där vi var igår, kollade om köpcentrumet var öppet vilket det inte var. Kanske tur annars hade jag väl kommit hem med någon mer väska haha. Spanade in alla stängda lyxbutiker igen och letade sedan upp en matbutik och köpte med oss picknick material och gick till Louvren museét och satt utanför i skuggan och picknickade. 

 
När vi var klara hade vi tid över innan de var dags att ta sig tillbaka till hotellet och börja färden mot flygplatsen, så vi gick in på Louvren och han kolla på en del statyer och tavlor, och såklart Mona Lisa innan vi var tvunga att gå. Alltså Mona Lisa är verkligen inte speciell egentligen, men de var väl kul att se bara för att det blivit en så stor grej att man ska se henne om man är där. 

Tour de France finalen var ju på söndagen, så de var extra mycket folk och avspärrningar överallt. 
På vägen hem innan vi hittade en taxi så passerade vi en djuraffär vi var tvugna att kika in i, och djuren var såååå söta!!! Hunden på bilden här nedan ville jag plocka med mig hem på momangen. Och ja, det är tråkigt att de tvingas bo i såna här små glasburar tills någon köper dem. 
 
Tog tåget till flygplatsen och sen hade vi lite tid där, som gick otroligt snabbt ändå. Regnet började falla över Paris precis när vi gick på planet, så vi hade verkligen tur med vädret! Inte en droppe regn, däremot nästan lite för varmt ibland för att gå så mycket, hehe. 
 

Hööks shopping



Klickade precis hem lite saker till Divan från Hööks! Alwa hade köpt en sådan här glittrig, rosa och underbar grimma till Pelle och Divis fick testa den igår och ville ju absolut ha en exakt likadan! ;) Så det var bara att beställa hem, de kommer bli stallets prins och prinsessa! ♥ 

Och eftersom man måste handla för minst 200 kr på Hööks fick jag hitta lite fler saker som behövs, och det blev ett sett med fyra nya benpaddar. Alla paddarna vi har är rätt gamla och slitna så skönt med ett par nya och frächa med bättre skydd förhoppningsvis! Även 3 tvättsvampar fick hänga med, en till att svampa av Divan med, en till att rengöra krubban med och en att rengöra vattenkoppen med! 
 

Jättebranden

Ingen har väl missat jättebranden i Västmanland? Kring Sala och uppåt. Tycker det känns väldigt obehagligt, en av de största skogsbränderna under mordern tid och det som gör att allt känns så verkligt är att Sala trots allt ligger väldigt nära Enköping. När man läser om bränder i något annat land långt bort känns det självklart jobbigt och lider med befolkningen där, men nu när det är så nära är det på ett helt annat sätt. Speciellt eftersom att man idag till och med kan känna brandrökslukten i vår stad då och då. 
 
Alla människor som snabbt bara fått lämna sitt hem, kunnat ta med sig lite få minnesvärda saker, försökt lasta sina rädda djur och åka iväg så fort som möjligt. Däremot blir jag glad över att läsa om alla underbara medmänniskor, de som lånar ut hagar, stall och ladugårdar till alla djur, de som erbjuder husrum i sina egna hus, husvagnar och allt liknande.

Att stora företag som Ikea går in och skänker saker som täcken och tältsängar till de drabbade, så himla bra gjort!! Och hotellen i Västerås som erbjuder några nätters övernattande + frukost utan kostnad åt de drabbade.. Jag blir verkligen glad av att läsa sånt, att folk ställer upp i krislägen! 
 
Jag kan bara tänka mig vilken ångest, panik och hur jobbigt de hade vart om polisen kom hem till oss och sa att vi var tvugna att snabbt lämna vårt hus, för att sedan inte veta om huset + alla saker kommer finnas kvar nästa gång man återvänder. Usch! Hoppas VERKLIGEN att de började regna ordentligt typ nu med en gång och att elden kommer under kontroll, grymt jobb till alla brandman och de som jobbar med släckningen förresten, de jobbar i dygn utan längre pauser. De är grymma! 

 

Min lilla Diva!

Igår tog Alwa och jag hand om Divis tillsammans, vilket resulterade extra mycket pyssel och extra mycket uppmärksamhet för Divan. Vilket hon inte tackade nej till! Så efter att ha blivit ryktad, insmord, insprayad, oljad, avsvampad och piffad med lindor och fint träns så drog vi ut på den dagliga promenaden. Alwa hängde med på den och klickade lite fina bilder under tiden! 
 
Vi gick i ca 20 minuter på mesta dels gräs men även en del asfalt och lite grus, perfekt enligt schemat alltså! Divan var jätte pigg och trampade på framåt jätte glatt. Hon är så duktig, och verkar verkligen gilla all uppmärksamhet och promenderna nu. Alwa tyckte även Divis blivit väldigt fin i kroppen vilket är så kul att höra! Man blir ju lite hemmablind så att säga. 
 
Idag har jag lite tråkigt, har inte bestämt vad jag ska göra än. Är egentligen hästledig, men funderar på att dra till stallet ändå för att Alwas pålle kommer hem från Skåne idag. Men vi får se hur det slutar, är väl skönt med en stallfri dag också i och för sig. Då ska jag nog i stället till mamma eller ner på stan, eller både och haha. 
 
Alla bilder är fotade av Alwa, och ni kan besöka hennes blogg HÄR! 
 

Efter 5 timmar på stranden och 3 timmar i stallet

Hemskbränna.se haha orkar inte, vi spenderade närmare fem timmar på stranden idag. Självklart var de årets varmaste dag med 37 grader varmt och stekande sol. Vad gör unga små tjejer då? Jo grillar sig på stranden, min bränna på rygg och rumpa är härmed inget att leka med haha! 

Men härligt var det, att få träffa tjejerna igen, bada massor och till och med äta hela 2 glassar på en och samma dag! Efter strand hänger åkte jag och Alwa hem till henne för att äta lite och hämta saker, sedan åkte vi vidare till stallet för att spendera en hel del timmar där också i värmen, härligt när man känner att svetten rinner på ryggen bara av att kratsa hovarna på hästen sin. Mer om stalltimmamrna kommer senare med bilder Alwa tog! :D

Jakob ligger och sover sött sedan någon timme tillbaka och jag funderar på om jag ska försöka hänga på honom, men de är så äckligt varmt! Jag kan inte sova i den här värmen tyvärr... 

Paris - dag 3

Dag 3, som var lördagen blev en "stadsdag", alla dagar var väl stadsdagar eftersom vi var i Paris men den här dagen höll vi oss runt kvarteren där massa butiker fanns. Vi startade med att gå till shoppingcentrumet, Forum des Halles som ligger under marken. Som jag redan visat köpte jag en väska, ett iPad fodral och ett iPhone skal. Vi gick mest runt och kollade. 

 
Sen gick vi på Saint Honoré och kollade lite på de dyra märkes butikerna och alla deras dörrvakter haha. Åkte hem till hotellet och hängde där i några timmar och sent på kvällen gick vi till några gator vi inte vart på innan och åt middag, och kameran fick stanna hemma den kvällen. Menyer bara på franska såklart så man fick chansa.. Efterrätt med massa olika frukter som man fick doppa i choklad och grädde, mums! 
 
 

Så mycket kärlek.

 
 

Stranden väntar!

Hejsan! Drinkkvällen var lyckad, men de blev ingen utgång för mig. I alla fall, igårkväll åkte jag, Jakob och hans pappa till bresse och badade. Jag invigde med jätte ring dessutom, älskar att bada med ringar! Hatar att simma och att nudda botten så en ring är perfekt att åka runt med hehe. 

Nu idag har jag dammsugit nedervåningen och står just nu och väntar på att äggen ska koka klart. För snart kommer Alwa och hämtar mig och sen ska vi bege oss till Bresse för en lång dag på stranden med de andra brudarna! Och sedan väntar även stallhäng med Alwa när vi tröttnat på stranden!

Ha en fin dag hörni! 


Paris - dag 2 BILDER

Säg hej till de två som gör mitt liv perfekt

 

Drinkkväll på G!

Hej på er! Ikväll kommer några vänner över för lite förfest innan vi ska ut på parta lite, det ska bli kanon kul! Jag och Emelie ska dricka massa drinkar så när Jakob och jag var och handlade köpte vi en massa drintillbehör. Även drinkglasen står redo på köksbordet och sugrör och is är redo, haha. Lite tråkigt att de flesta av våra vänner är bortresta eller jobbar dock... 
 
Klackarna ska självklart på, det var allt för länge sedan! Jag älskar att gå i klackar men det är inte ofta de kommer till användning tyvärr. Dessvärre har jag inte bestämt vad jag ska ha på mig än, står mellan min rosa peplum klänning med spets eller min svarta byxdress.. Hmmm.. Får suga på den karamellen lite! 
 

Paris - dag 2

Dag 2 i Paris började med att vi vaknade innan klockan var åtta då brandalarmet gick igång på hotellet. Eftersom dagen kom igång tidigt så hann vi med riktigt mycket! Hotellfrukosten var däremot ingen höjdare, men att äta croissanter med nutella i varje morgon var rätt perfekt det också haha. 
 
 
Vi promenade iväg längst med floden ännu en gång och kom till den kända kärleksbro, Pont des Arts. Där hängde vi ett hänglås och kastade tillsammans i nycklarna i vattnet. Vi har faktiskt redan hängt fast ett lås på en bro, fast då i Västerås på vår ett årsdag. Så nu har vi två lås på två helt olika broar. Sen gick vi vidare till det stora museumet Louvren, men höll oss på utsidan då kön var så lång. Kollade in glaspyramiden samt åkte parisehjul vilket jag tyckte var hemskt haha. Så läskigt! 
 
 
Sen promenader vi längst med den kända gatan Champs Elysées, och spanade in i lite butiker. I slutet av den långa gatan kom vi fram till Triumfbågen, och gick sedan och åt lunch. Åt en så himla god sallad, lätt min favorit haha! Fortsatte sedan vår promenad mot Eiffeltornet. Och tog sedan trapporna upp de två första våningarna för att sedan åka hissen längst upp. Alltså vilken utsikt!! Så fint och helt magiskt. De fanns en champange bar längst upp så vi var såklart "tvugna" att skåla i champange. 
 
På kvällen åt vi lite senare då vi var till hotellet och vilade en stund efter vår långa vandring under dagen. Vi åt entrecote, drack vin och pratade om livet och framtida resedrömmar, avslutade med en promenad längst floden i mörkret. 
 
Den här dagen tog vi dock så otroligt mycket bilder att det får bli ett "Paris - dag 2 bilder" inlägg också! 
 

Tablet&phone case

Mina andra köp från New Look i Paris kommer här! Ett iPad fodral och ett skal till iPhonen, i samma söta möster och färger. iPad fodralet är dessutom alldeles guldigt och fint på insidan! Nu matchar även paddan och "femman" (som min kära mobil kallas) varandra, och skyddas väl mot eventuella repor och skador. Trygga och fina, precis som det ska vara!
 
 

Vackra gamla häst ♥

Igår började Divans igångsättningschema, och dessutom hade Jakob sagt att han ville följa med till stallet. Så vi bestämde att vi skulle göra henne extra fin och ta med kameran för att fota massor medan vi gick vår promenad. Lättare sagt än gjort, men en del fin fina bilder blev det! Och det var väldigt mysigt och kul att Jakob ville hänga med så många timmar i stallet, och dessutom hjälpa till att fixa Divan! 
 
Förövrigt är Divan inte alls lika bra fotomodell längre som för något år sedan, hon posar inte lika bra eller länge nu för tiden, skruttan. Men fin är hon ändå! ♥ Mina absluta favoritbilder kommer senare, men här får ni se en del iaf!
 
 
 
 

Första augusti

Hej på er! Hoppas ni haft en fin dag. Tänk att de redan är augusti?! Snart vinter igen då... Aja, själv startade jag dagen med en lång sovmorgon och sedan blev det stallhäng i några timmar. Divan blev ompysslad, och sen gick vi en promenad också. Idag var hon mycket mer vilig att hänga på än igår! Städade och tvättade även lite saker. Ska snart tillbaka till stallet för att släppa ut Divan som fick stå inne några timmar nu mitt på dagen. Skönt för henne att vila lite + ge sällskap till en skadad häst som står inne. 
 
Resten av dagen är planlös, vi får väl se vad Jakob och jag hittar på. Möjligtvis ingenting, men vad gör det? Imorgon väntar förfest här hemma med några vänner och sen ska vi ut en sväng! Var verkligen länge sen jag var ute här i stan på "riktigt", så de blir kul! 
 
Sådan här härlig middag åt vi för några veckor sedan! Älskar småplock!! 

Ordentlig igångsättning av Divan

Jag har under ungefär ett års tid inte vart så himla engagerad och vilig att spendera allt för många timmar i stallet, tyvärr. Vilket vi har löst med att skaffa medryttare samt att mamma har hjälpt till. Under sommaren har Divans ena medryttare vart bortrest så mamma "fixade" en annan som vi har hjälp av nu, som enbart vill rida ut i skogen och ta de lugnt vilket passar Divan väldigt bra eftersom att hon börjar bli rätt skruttig. 
 
Nu däremot tycker jag det är rätt kul att vara i stallet igen, förra veckan hade jag stor sommarstädning av alla Divans saker, tvättade allt som var smutsigt, putsade allt läder och sorterade alla saker. Den här veckan har vi köpt lite saker som vart slut och behövs, glansspray, hovolja, nya foderhinkar, balsamspray till läder och en saltsten till boxen (hon går ute dygnet runt nu). 
 
Divan har även fått ett ordentligt igångsättningsschema! Medryttare följer dock inte detta, vilket inte gör något egentligen då Divan inte vart helt avställd eller skadad.  Hon har blivit riden till och från samt gått i en stor hage dygnet runt sedan 1 Juni. Och medryttaren som rider nu hon rider väldigt lugnt. 
 
Men de dagar jag har henne följer vi ett schema, och jag har valt att sätta igång henne väldigt långsamt och försiktigt i och med att hon är så gammal och jag vill att hon ska vara så fräsch som möjligt tills i vinter. Så under 4 veckor nu är det enbart skritt i olika former som gäller. Den här första veckan är det bland annat enbart skritt förhand och sedan varierar det de andra veckorna. 
 
Hon får såklart lyxbehandlingar varje dag som den prinsessa hon är, nagellack (hovolja hihi), rykt, glansspray, lindor på, ny putsat läder och allt ska vara tipp topp. Divan förtjänar det bästa!
 
Såhär ser schemat ut just nu! Sen flyttas dagarna om lite ibland då medryttaren rider henne. Dagarna hon vilar på har oftast mamma henne. 
 
 
 

Paris - dag 1

Vi blev hämtade och skjutsade till Arlanda redan vid 03.00 på torsdagsmorgonen, och planet gick vid 06.30 så vi kom fram tidigt till Paris vilket gjorde att vi fick hela torsdagen på oss att börja uppleva staden! Åker hellre tidigt, eller mitt i natten så man får mer tid på sig där. Vi fick däremot inte checka in på en gång, utan endast lämna väskorna så det var lite jobbigt att gå runt med långbyxor i värmen, men det funkade i några timmar. 
Jakob på Arlanda

Vårat hotell - Hotell Palym
 
Vi gick runt och kollade lite runt omkring där vi bodde, sen när vi var incheckade och ombytta tog vi oss längst med floden Seine till Notre Dame. Så himla fin byggnad! Vi hann även med att gå in och kika. Utanför Notre Dame fanns även en bro full med hänglås, inte den som är känd för att vara kärleksbron utan en mindre men även den fylld med lås. Jag blir så facinerad av så många lås, tänk hur många par, människor, familjer, och kompisar som satt sina lås där egentligen?! 
 

Notre Dame
 
Vi avslutade dagen rätt tidigt då vi var väldigt trötta och åt därför på första bästa restaurang som låg nära hotellet. Inget emot det, då jag åt den godaste lasagnen jag någonsin ätit! De var mozzarella i den, gudoligt gott! Däremot var alla menyer på franska, efterättsmenyn hade åtminstone bilder. Vilket inte blev så lyckat ändå, beställde en glas som såg god ut, men den var riktigt äcklig. Lite glas i botten, hur mycket grädde som helst och massor av dadlar?! Usch...